Flickan gick ut till en lekpark och ungefär en timme senare började anhöriga få sms där hon bad om hjälp och skrev att hon blev bortförd.
Flickan gick ut till en lekpark och ungefär en timme senare började anhöriga få sms där hon bad om hjälp och skrev att hon blev bortförd. - Foto: Faksimil Google Maps / TT

​Den försvunna 15-åriga flickan har hittats

Flickan som försvann från Gnarp i går kväll har nu hittats, uppger en presstalesperson vid polisen.


Det var under måndagskvällen som flickan försvann en timme efter att hon lämnat hemmet i Gnarp. Hon skickade ett sms till familjen där hon skrev att hon blivit bortförd.

Polisen har därefter sökt efter henne genom att spåra mobiltelefonen, och vid 8.45-tiden anträffades hon utanför en butik i Kovland, utanför Sundsvall. Då tog en polispatrull hand om henne.

– Vi vet inte vad som har hänt. När hon anträffades ville hon inte berätta var hon har varit och vad hon har varit utsatt för, berättar Christer Nordsöm, presstalesperson vid polisen i region Mitt till Nyheter24.

Hur är hennes hälsotillstånd?

– Det har jag ingen information om.

Hur går ni vidare?

– Vi hoppas att hon ska kunna svara på några frågor som polisen vill ställa, senare i dag. Det viktiga är att hon har hittats. Sen får vi hoppas att hon senare i dag vill berätta vad som har inträffat.

Händelsen är rubricerat som människorov och hon ska höras senare i eftermiddag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.