Kannibal får gå på svenskt sommarbröllop – trots återfallsrisk

- 31/05/2016, 17:17
Isakin Jonsson sitter på rättspsyk.
1 av 4

Isakin Jonsson sitter på rättspsyk.

Privat/ TT

Nu släpps han ut i tre dagar.
2 av 4

Nu släpps han ut i tre dagar.

TT Nyhetsbyrån

Trots att det finns en risk för återfall (genrebild).
3 av 4

Trots att det finns en risk för återfall (genrebild).

TT bild

Isakin Jonsson.
4 av 4

Isakin Jonsson.

Privat

Isakin Jonsson mördade år 2011 sin flickvän och mordet hade kannibalistiska inslag. Nu släpps han ut under en tre dagars permission.

Isakin Jonsson, 37, är också känd som Skarakannibalen. 2011 dömdes han för mord på fembarnsmamman och sin dåvarande flickvän Helle Christensen, 40. Mordet hade kannibalistiska inslag. Sedan dess har han varit i rättpsykiatrins vård.

Enligt cheföverläkaren på Karsuddens sjukhus där han behandlas går det framåt, skriver Expressen.

Målsättningen är att han ska få fler permissioner och att han ska få övernatta i sin egen lägenhet. Däremot är planen att han då ska ha kontakt med den rättpsykiatriska öppenvården.

Nu beviljas han en permission på tre dagar i juni. Isakin ska blanda annat gå på ett sommarbröllop och få hjälp att flytta till sin nya lägenhet som han beviljats.

Två dagspermissioner som chefsöverläkaren ansöks om beviljas dock inte. Åklagaren är inte alls glad för att Isakin ska släppas från rättspsyk i tre dagar. Han anser att Skarakannibalen har stor chans att falla tillbaka i mycket grov brottslighet, skriver Expressen.

Nu kanske du vill läsa om något roligare. Varför inte om bröllopsparet som hade en udda publik eller så kanske du vill veta hur mycket de kungliga bröllopen kostade?