Fyra personer har först till sjukhus efter att ett träd fallit över deras bil.
Fyra personer har först till sjukhus efter att ett träd fallit över deras bil. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Träd föll över bil – fyra personer har förts till sjukhus

Fyra personer i Norrbotten har först till sjukhus efter att deras bil krossats av ett fallande träd. SMHI har nu utfärdat en klass 1-varning i området.


Under kvällen kommer det blåsa mycket hårda vindar i Norrbotten säger SMHI som utfärdat en klass 1-varning för området.

En personbil krossades av ett fallande träd i Piteå rapporterar polisen. Fyra personer har förts till sjukhus, skriver Expressen.

– Jag har inga detaljer om händelseförloppet, det är bara ambulans och räddningstjänst som är på plats. Men trädet har gått genom rutan på bilen. Det blåser otroligt mycket här uppe, det är väldigt besvarligt, säger Börje Öhman, presstalesman hos polisregion nord till Expressen.

Polisen vittnar också om stora problem med hinder på vägarna. Dock väljer polisen att inte åka på larm om fallna träd om ingen skadats.

– På landet i Norrbotten ringer man inte polisen när ett träd fallit över vägen, man tar sin egen motorsåg och löser det själv, fortsätter Öhman.

SMHI varnar för hårda vindbyar på upp till 21 sekundmeter, samt att höga fordon ska vara försiktiga då de kan blåsa omkull, rapporterar Expressen.

Bil
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.