Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skansens björnungar riskerar att avlivas – det här är varför

- 10/06/2016, 14:10 -

Årets kull med björnungarna Tassa, Tindra, Trubbel och Tiburtus väntar ett hemskt öde om de inte kan omplaceras.

Har du varit på Skansen och sett björnungarna? Det du kanske inte visste är att deras öde är otroligt tragiskt om de inte kan omplaceras när de blir några år gamla.

På Skansen har de alltid en björnhona och en björnhane. Honan får kullar ungefär var tredje år och när ungarna blivit tre år gamla avlivas de om Skansen inte hittat en placering bra nog.

Årets kull björnungar heter Tassa, Tindra, Trubbel och Tiburtus och om djurparken inte hittar någon omplacering så kommer de vid ungefär tre års ålder att avlivas.

– Vi vill att de ska placeras i en bra djurpark så de inte får det dåligt. Hittar vi ingen bra placering avlivas de, säger Linda Törngren på Zoologiska avdelningen på Skansen till Nyheter24.

bjorn.skansen

De senaste kullarna har avlivats på Skansen och om Tassa, Tindra, Trubbel och Tiburtus väntar samma öde vet Törngren inte ännu.

– Det är svårt att veta så långt innan, men vi hoppas vi hittar en placering.

Nyheter24-redaktionen håller alla tummar för att björnungarna Tassa, Tindra, Trubbel och Tiburtus kommer att omplaceras och leva ett långt och lyckligt liv.