Det är okej att ha sex i naturen.
Vet du vad lagen säger om att ha sex utomhus? - Foto: Karin Malmhav / SvD / SCANPIX/Vegard Wivestad Grøtt/TT

Är det olagligt att ha sex utomhus? Så här säger lagen

Har du och din älskling varit sugna på att ha sex ute i naturen men inte riktigt varit säkra på om det är lagligt? Nyheter24 reder ut frågetecknen.


Har du och din älskling någon gång funderat på att vara lite galna och ha sex i skogen, i en park eller bakom busskuren men inte riktigt varit säkra på om det är okej eller inte? Nu behöver ni inte längre fundera, för så här ligger det till enligt polisen.

Nyheter24 ringde Christer Nordström som är presstalesperson hos polisen i Uppsala för att reda ut frågetecknen kring sex ute i det gröna.

– Att ha sex utomhus är inte ett brott i sig men sen beror det på vad personerna i fråga har för motiv till det. För är det till exempel barn i närheten som ser så är det inte så lämpligt och i vissa fall kan det handla om ofredande, säger Nordström till Nyheter24.

Nordström menar att personerna i fråga har ett ansvar för sin omgivning. Det handlar alltså om tid, plats och vilka som ser det. Det betyder alltså att det inte är okej att ha sex om det finns folk i närheten som kan ta illa vid sig.

Men vad gör då polisen om någon ringer och känner sig ofredad av personerna som har sex i naturen?

– Vi har haft några påringningar där personer som sett det har ringt polisen. Då åker vi dit och ber de att antingen gå hem eller åka någon annanstans, säger Christer Nordström till Nyheter24.

Så i de flesta fall så får man bara en tillsägelse av polisen om att man får välja en annan plats att göra det på. 

Så tänk er för nästa gång ni är ute i naturen och vill ha det lite trevligt. Det är alltid bättre att vara försiktigt och inte störa andra än att behöva bli påkommen av polis. 

Relaterat
Borde det vara lagligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sju till sjukhus efter Stockholmsbrand

Södertälje: Polisen rapporterar om fylleri / lob

"Berusad man omhändertogs på Storgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Sverige bekämpar skogsbränder allt bättre

Sverige har blivit effektivare på att bekämpa skogsbränder. Detta bland annat tack vare bättre rutiner och kunskap, rapporterar SVT Nyheter. Antalet skogsbränder är samtidigt på historiskt låga nivåer.

Polisen i Huddinge rapporterar om detonation

1 timme sedan
"Något har detonerat på en villatomt i Glömsta. Polisen söker efter den person som enligt uppgift sprang från platsen precis innan", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

2 timmar sedan
"Räddningstjänsten släckte en lägenhetsbrand i Bredäng.", skriver polisen på sin hemsida.

Armenien vädjar om FN-insats i Nagorno-Karabach

2 timmar sedan
Armenien vädjar till FN om en insats för att garantera säkerheten för etniska armenier i Nagorno-Karabach. Vädjan kommer efter Azerbajdzjans militäroffensiv i den omstridda utbrytarregionen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.