Fredag 25 Jun
Stockholm

Remi, 18, fick sitt livs värsta besked – på studenten

Migrationsverket
1 av 3
I studentpresent fick syskonen ett brev från Migrationsverket som förändrade deras liv helt. Foto: Privat
Besked från migrationsverket
2 av 3
Roni Kabika, 20, och mamma Nawal. Foto: Privat
Studenten
3 av 3
Remi och mamma Nawal. Foto: Privat

Den bästa dagen i deras liv blev istället den värsta. Efter tio år i Sverige har nu familjen fått beskedet att de måste lämna landet för att åka tillbaka till Libanon.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Syskonen Remi Kbaika, 18, och Roni Kabika, 20, skulle uppleva den bästa dagen i sina liv – men istället blev det den värsta.

Syskonen skulle fira sin student, men kom hem till ett brev från Migrationsverket som förändrade allting.

Remi och Ronis mamma, Nawal, flydde med sina barn från Libanon till Sverige 2007. Familjen flydde från krig och personliga problem i landet, och har sedan dess startat ett nytt liv i Sverige.

Nu har familjen bott i Sverige i nästan tio år, där båda barnen gått i skolan och nu tagit studenten. Trots det har migrationsverket tagit beslutet att nu utvisa familjen till Libanon, något som kan leda till att familjen dör.

– Vi vill inte åka tillbaka, aldrig. Vi är uppväxta här och har problem i Libanon. Jag kan inte tänka mig att bo där, det är omöjligt, jag tror vi kommer dö, säger till Remi Nyheter24.

Med omedelbar verkan får familjen ingen ekonomisk ersättning och 28 juni har de möte med Migrationsverket för att prata om beslutet.

– Vi trivs verkligen här i Sverige. Vi har fått nya vänner och gått i skolan. Det är fortfarande oroligt i Libanon och vi har fortfarande problem där, så vi kan inte åka tillbaka. Min bror kan inte ens arabiska, säger hon.

Nu hoppas familjen, och bekanta runt omkring, att beslutet ska ändras och familjen får stanna. En grupp på Facebook har startats där de planerar demonstrationer och namninsamlingar.


– Vi är helt chockade. De förstörde den bästa dagen i mitt liv. Vart är mänskligheten? Det här får inte hända, säger Remi.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela