Torsdag 1 Dec
Stockholm

Svenska massagesalonger säljer penismassage: "Inte prostitution"

Minst två thaimassagesalonger i Malmö erbjuder sexuell massage av könsorgan.
1 av 8
Minst två thaimassagesalonger i Malmö erbjuder sexuell massage av könsorgan. Foto: TT / Pixabay
Salongerna heter Blue Diamond.
2 av 8
Salongerna heter Blue Diamond. Foto: Faksimil / Blue Diamond
På företagets hemsida finns en besöksguide skriven på knackig engelska.
3 av 8
På företagets hemsida finns en besöksguide skriven på knackig engelska. Foto: Faksimil / Blue Diamond
Där framgår att besökarna kan få sexuella massager.
4 av 8
Där framgår att besökarna kan få sexuella massager. Foto: Faksimil / Blue Diamond
Att sälja sex i Sverige är lagligt. Däremot är det olagligt att köpa det.
5 av 8
Att sälja sex i Sverige är lagligt. Däremot är det olagligt att köpa det. Foto: Pixabay
Det är även olagligt att förmedla eller tillhandahålla lokaler där prostitution sker. Brottet kallas för koppleri.
6 av 8
Det är även olagligt att förmedla eller tillhandahålla lokaler där prostitution sker. Brottet kallas för koppleri. Foto: Pixabay
Enligt massagesalongens föreståndare Tommy Lundgren förekommer det inte prostitution i hans lokaler. Snarare handlar det om erotisk massage, menar han.
7 av 8
Enligt massagesalongens föreståndare Tommy Lundgren förekommer det inte prostitution i hans lokaler. Snarare handlar det om erotisk massage, menar han. Foto: Faksimil / Blue Diamond
Men enligt Märta Johansson, docent i rättsvetenskap vid Örebro universitet, är det tydligt att det handlar om koppleri. "Han kommer att bli ansvarig för koppleri om någon åklagare vill gå vidare med det här", säger hon till Nyheter24.
8 av 8
Men enligt Märta Johansson, docent i rättsvetenskap vid Örebro universitet, är det tydligt att det handlar om koppleri. "Han kommer att bli ansvarig för koppleri om någon åklagare vill gå vidare med det här", säger hon till Nyheter24. Foto: TT Nyhetsbyrån

Minst två thaimassagesalonger i Malmö erbjuder sexuella massager av könsorgan. Men enligt ägaren handlar det inte om prostitution.

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela

Som Nyheter24 tidigare skrivit om finns det massörer i Stockholm som erbjuder kvinnor vaginamassage. Nu har det framkommit att en thaimassagesalong i Malmö erbjuder sexuell massage av könsorgan, skriver Sydsvenskan.

Bildkälla: Faksimil / Blue Diamond

Det är thaimassagesalongen Blue Diamond, som har två salonger i Malmö, som erbjuder tjänsterna. På företagets hemsida finns en besöksguide skriven på knackig engelska. Där framgår att besökarna kan få sexuella massager.

Bildkälla: Faksimil / Blue Diamond

När Sydsvenskan ringer massagesalongen och låtsas vara en kund som vill ha "happy ending" vill föreståndaren Tommy Lundgren inte prata om det.

– Det pratar vi inte om i telefon eller på internet. Du pratar med tjejerna när du är ensam med dem. Du vet hur det är i Sverige. Det här får man gå lugnt fram med, säger Tommy Lundgren till tidningen.

Bildkälla: Faksimil / Blue Diamond

Att sälja sex i Sverige är lagligt. Däremot är det olagligt att köpa det. Det är även olagligt att förmedla eller tillhandahålla lokaler där prostitution sker. Brottet heter koppleri.

Bildkälla: Pixabay

Men enligt massagesalongens föreståndare Tommy Lundgren förekommer det inte prostitution i hans lokaler. Snarare handlar det om erotisk massage, menar han.

– Det är inget direkt sex eftersom man inte får orgasm eller utlösning. Lagen i Sverige säger att man får sälja sex men inte köpa. Vad tjejerna gör när de har stängt dörren om sig struntar jag i. De får göra vad de vill och det är inte ägarens problem. Det är upp till myndigheterna att bevisa vad som pågår, säger Tommy Lundgren till Sydsvenskan.

Men när Nyheter24 frågar Märta Johansson, docent i rättsvetenskap vid Örebro universitet, om hur hon ser på thaimassagesalongens verksamhet är hon tydlig i sin bedömning.

– Det handlar helt uppenbart om koppleri och köp av sexuell tjänst. Han kan bli ansvarig för koppleri om någon åklagare vill gå vidare med det här, säger hon till Nyheter24.

Märta Johansson menar samtidigt att det är svårt att komma åt den här brottsligheten eftersom polisen saknar resurser.

– Det finns jättemånga thaimassagesalonger i Sverige. I början försökte man ingripa, men man har brist på resurser. Annan brottslighet prioriteras, säger Märta Johansson.

Har du fått thaimassage?
Tack för din röst!
Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.