Narkotikamedlet Fentanyl går att få tag på internet helt lagligt – fastän det är 30-40 gånger starkare än heroin.
1 av 3
Narkotikamedlet Fentanyl går att få tag på internet helt lagligt – fastän det är 30-40 gånger starkare än heroin. - Foto: Montage/TT
Medlet säljs i form av nässpray.
2 av 3
Medlet säljs i form av nässpray. - Foto: TT
Prince dog av en överdos fentanyl. I fjol dog 66 svenskar med fentanyl i blodet.
3 av 3
Prince dog av en överdos fentanyl. I fjol dog 66 svenskar med fentanyl i blodet. - Foto: TT

​Livsfarlig drog säljs helt lagligt i Sverige – 40 gånger starkare än heroin

Narkotiska läkemedlem fentanyl kan missbrukas på samma sätt som heroin och morfin. I fjol dog 66 svenskar med fentanyl i blodet.


Det är i form av sprayburkar för näsan som det narkotiska läkemedlet Fentanyl går att köpa helg lagligt på internet, skriver TT via Sydsvenskan.

Inom vården används Fentanyl som smärtstillande, men då det är lätt att överdosera kan det missbrukas likt heroin och morfin.

Flera varianter av läkemedlet, däribland sprayflaskor för näsan, har ännu inte narkotikaklassats. Det är därför svårt för polisen att köpa läkemedlet.

– Det är alltså helt lagligt att både köpa och använda men kan vara 30-40 gånger starkare än heroin, säger Emil Eisersjö, kommisarie på polisens underrättelsesektion till SVT Nyheter.

Det var en överdos av Fentanyl som orsakade artisten Prince död tidigare i år. I fjol dog 66 människor i Sverige med fentanyl i blodet, skriver Sydsvenskan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om misstaget som gjorde droger lagliga och visat bilder på effekterna av droger.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!