Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst 30 anmälningar om sexbrott på festival – yngsta offret var 12 år

- 03/07/2016, 08:30 -
Polisen har fått in över 20 anmälningar om sexbrott på gratisfestivalen Putte i parken som under helgen har ägt rum i Karlstad.
1 av 3

Polisen har fått in över 20 anmälningar om sexbrott på gratisfestivalen Putte i parken som under helgen har ägt rum i Karlstad.

TT

Putte i parken.
2 av 3

Putte i parken.

TT

På Bråvallafestivalen delar polisen ut armband i en kampanj mot sexuella ofredanden.
3 av 3

På Bråvallafestivalen delar polisen ut armband i en kampanj mot sexuella ofredanden.

TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT

Under festivalen Putte i parken har polisen fått in minst 30 anmälningar om sexuellt ofredande. Det yngsta offret var bara 12 år.

Under helgen har gratisfestivalen Putte i parken ägt rum i Karlstad och precis som Bråvalla har polisen fått in anmälningar om misstänkta sexbrott. Under fredagen ska ett stort antal tjejer ha utsatts för sexuella ofredanden på festivalen.

Dagen därpå hade polisen i Värmland fått in sexton anmälningar. Tjejerna som ska ha utsatts för sexuellt ofredande har berättat för polisen att de omringats av ungefär sju till åtta killar som taffsat på dem. Polisen berättar att det yngsta offret ska bara vara 12 år.

Till lördagskvällen hade polisen ökad bevakning av festivalen men trots det så konstaterade polisens insatsledare Daniel Fernström att polisen hade fått in ytterligare ett tiotal anmälningar.

– Antalet målsägande har jag inte koll på just nu, men ungefär tio anmälningar, minst tio målsägare har vi då, säger Fernström till Aftonbladet.

Det var under sista konserten som stämningen förändrades och polisen grep en misstänkt gärningsman.

– Under sista spelningen här kom ett antal sexuellt ofredade kvinnor ut till oss och tar kontakt med polisen, och säger att de blivit sexuellt ofredade inne i publikhavet. Och vi har agerat efter de uppgifterna och efter utpekanden så har ett antal personer gripits.

Polis och ordningsvakt ryckte ut två killar från publiken och tog de till ett inhägnat område bakom scenen. Två män fördes också till stationen för identifiering för misstänkta ofredanden.

– Just nu ligger vi på 24 anmälningar om sexuellt ofredande, sedan kan ju fler tillkomma. Jag menar att det är viktigt att det anmäls för det här är inte okej, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, till Aftonbladet.

Men exakt hur många anmälningar som kommit in under helgen vet polisen inte ännu eftersom det inte är sammanställt ännu.

– Det är fler än trettio och kan till och med vara över fyrtio totalt från helgen, säger Per-Arne Eriksson vakthavande befäl på Värmlandspolisen, till DN.