Och vi hoppas det får många att känna sig lite extra pigga. Paret på bilden har inget med artikeln att göra.
Och vi hoppas det får många att känna sig lite extra pigga. Paret på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: NTB scanpix

Här varnar kommunen – för pensionärer med trimmade rullstolar

Varning för lekande barn? Inte i Håbo inte, här varnas det istället för pigga pensionärer.


"Varning för pigga pensionärer, nyservade rullatorer och trimmade rullstolar" står det på en skylt utanför ett äldreboende i Håbo kommun. Skylten har sedan den sattes upp blivit uppmärksammad i sociala medier.

- Det hela började med att jag skulle ta fram en skylt för ”lekande barn” och ville ha något annat än vanliga ”kör sakta-skyltarna”. Då hittade jag den här skylten och frågade personalen på Pomona som också tyckte att skylten var en rolig idé, skriver Peter Welch, trädgårdsansvarig på Håbohus, på Håbo kommun på Facebook.

Skylten sattes så slutligen upp i maj. Och den har fått bara bra respons från de boende, men även på sociala medier. "Härliga skyltar till våra tuffa pensionärer!!" skriver en person, "Skulle behövas på flera ställen" skriver en annan.

Förhoppningsvis sprider skylten lite glädje runt sig och de pigga pensionärerna blir ännu piggare. Dock vill vi rekommendera att hålla hastighetsbegränsningarna med de trimmade rullstolarna.

Gillade du den här artikeln så har Nyheter24 även skrivit om att ungdomarna kanske får konkurrens – när pensionärerna börjar spela e-sport.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en pigg pensionär?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.