Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pokémon Go förändrar folks liv – på ett djupare plan än du tror

- 19/07/2016, 17:50 -
Pokémon förändrar mångas liv.
1 av 3

Pokémon förändrar mångas liv.

TT

Flera personer med autism och depression bland annat har delat med sig av sina upplevelser.
2 av 3

Flera personer med autism och depression bland annat har delat med sig av sina upplevelser.

Faksimil

Pokémon Go har minst sagt blivit populärt.
3 av 3

Pokémon Go har minst sagt blivit populärt.

TT

Visst är folk galna i Pokémon Go. Men det du kanske inte tänker på är hur det hjälper många med depression och autism att gå utanför dörren.

Pokémon Go har förändrat människors liv. Inte bara att många lever sina barndomsdrömmar – men på riktigt verkligen förändrat deras liv.

KIT skriver under tisdagen om Folke som fyller åtta år i höst och lever med autism. Han ville inte gå utanför dörren – och nu vill han inte göra annat än att gå ut och jaga Pokémons.

Bildkälla

Hans mamma berättar att det bara tog fem minuter för honom att röra sig utanför dörren trots att han hatar förändringar och att vara utomhus. Men vad gör det när man ska "catch 'em all"?

Folke är inte den enda som fått styrka av spelet. Många har berättat ärligt om sin psykiska ohälsa, ångest och sociala fobi – och hur Pokémon Go hjälpt dessa personer.

Baksidorna är Folkes problem med ilska som blir värre när servrar krånglar och ligger nere. Men det positiva får helt enkelt skina mer än det negativa.

Folke heter egentligen någonting annat.

Spelar du Pokémon Go?