Hamase bestämde sig för att göra en fin sak.
1 av 3
Hamase bestämde sig för att göra en fin sak. - Foto: Privat
Nämligen ge bort den här klänningen till någon som kanske inte annars skulle haft råd.
2 av 3
Nämligen ge bort den här klänningen till någon som kanske inte annars skulle haft råd. - Foto: Privat
Hamase, 21.
3 av 3
Hamase, 21. - Foto: Privat

Hamase hyllas för sitt fina intiativ: "Alla förtjänar att känna sig vackra"

Varje dag kan man läsa hemska nyheter om vad som händer i världen. Därför bestämde sig Hamase för att sprida lite glädje.


Hamase, 21, har alltid brunnit för speciellt en sak – att inspirera andra människor att göra gott.

Därför bestämde hon sig för att göra något riktigt fint, nämligen att ge bort en klänning till någon som annars kanske inte skulle haft pengarna.

– Det är mycket fester och bröllop under sommaren och jag har sett många kvinnor som skriver att de har det svårt ekonomiskt. Då tänkte jag att jag kunde ge bort min klänning till någon som också kunde glänsa och känna sig som en "million dollar chick", säger Hamase till Nyheter24.

Strax efter att hon hade skrivit det på Facebook fick hon flera meddelande från tjejer. Många berömde henne för hennes fina gärning samt berättade att de själva blivit inspirerade. Sen fanns det självklart många som var intresserade av klänningen.

– Jag vet inte hur jag ska kunna bestämma mig, men jag har några singelmammor som jag har pratat med. Men jag tänkte att det kanske kunde bli en kedjereaktion. Att personen jag ger den till ger den vidare igen. Det skulle bli en fin sak om det fungerade.


Det är mycket på grund av alla mörka nyheter varje dag som Hamase vill sprida lite glädje och ljus.

– Jag vill inspirera människor att göra gott. Därför betyder det så mycket för mig när de skriver att jag har inspirerat de att göra samma sak.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.