Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenske Alexander, 25, har fångat alla Pokémon i Pokémon Go

- 02/08/2016, 17:33 -

Alexander D'Rosso har kämpat stenhårt i två veckor, men nu har han gjort det. Han har fångat alla.

På två veckor har Alexander D'Rosso, 25, gått 22 mil (i snitt 1,5 mil om dagen), gått ner åtta kilo i vikt och lyckats fånga 142 Pokémon. Men nu har har äntligen "fångat alla".

– Jag känner mig nästan lättad, berättar han för Nyheter24.

Alexander har nu fångat alla de 142 Pokémon som finns tillgängliga i Europa, sedan finns det även tre till men de finns på andra kontinenter. Det har varit en kämpig uppgift att jaga reda på alla och Alexander har mer eller mindre planerat hela sina dagar runt spelet. Men allt började egentligen av en slump.

– Jag är intresserad av träning, och eftersom jag har ett stillasittande jobb så brukar jag försöka gå ungefär en mil om dagen. Och då tänkte jag att jag lika gärna kunde ta med mig telefonen ut, säger han.

Efter ett tag märkte Alexander att det faktiskt gick ganska bra för honom, och då väcktes tanken om att faktiskt fånga alla.

– Jag tog det till nästa nivå och jag är väldigt målinriktad så när jag gett mig in på något så kommer jag köra tills jag uppnår mitt mål.

Och tog det till nästa nivå kan man lugnt säga att han gjorde. Alexander började åka bil till olika ställen för att sedan gå runt där för att se om det fanns några nya Pokémon. Han tog med sig spelet när han åkte på jobb runt om i Sverige och han planerade sina dagar runt spelet.

– Det var ganska stressigt faktiskt... Nu när jag säger det låter det ju helt sjukt egentligen, säger Alexander med ett skratt.

Först trodde Alexander att han var först i Sverige med att ha lyckats fånga alla, men sedan visade det sig att han nog snarare får nöja sig med en silvermedalj då han slogs på mållinjen av Jonas Lilja, 24, från Linköping.

Men spelet har ändå bidragit till mycket bra upplevelser berättar han. Alexander har fått se helt nya platser han antagligen aldrig skulle besökt annars, han har blivit hälsosammare och han har träffat massor med nya människor.

– Jag har blivit mycket mer social sedan jag började spela. Jag har träffat så sjukt många människor jag aldrig skulle pratat med om det inte vore för spelet. Och det är så bra stämning, alla hjälps åt och peppar varandra. Jag har sett pensionärer med rullatorer som varit ute och spelat bredvid barnfamiljer och tonåringar. Det finns inget hat i spelet.

Alexander rekomenderar dock inte att ta spelet till den nivå han själv tog det det. Efter de här två veckorna är han rätt trött på spelet, men kommer antagligen fortsätta spela.

– Nu kommer jag dock spela på en mer "normal" nivå, avslutar han.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här lägenheten som säljs med något som kommer få de flesta Pokémon Go-fans att gå bananas.

Har du också lyckats fånga alla?