En man hittades mördad i en sommarstuga utanför Arboga. Även hans fru var skadad. Nu söker polisen gärningsmannen.
1 av 2
En man hittades mördad i en sommarstuga utanför Arboga. Även hans fru var skadad. Nu söker polisen gärningsmannen. - Foto: Maja Suslin/TT
Arboga.
2 av 2
Arboga. - Foto: Google Maps

Mördare fortfarande på fri fot efter Arboga-mordet

Den anhållna kvinnan har släppts från misstankar om mord. Nu söker polisen fler vittnen som kan förklara vad som hände under mordnatten.


Det var i onsdags förra veckan som en 68-årig man mördades och en 63-årig kvinna skadades i deras sommarstuga i Arboga. Tidigt på torsdagsmorgonen anhölls en kvinna misstänkt för mord på sin man, men nu uppger kvinnans advokat att en mördare fortfarande är på fri fot. Detta uppger Aftonbladet.

Det var den 63-åriga kvinnan som själv larmade polisen om skadorna. Hon fördes direkt till sjukhus och har opererats för stickskador i bröstet och skärsår på kroppen. Hon uppges fortfarande vårdas på sjukhus.

Efter förhör med kvinnan, där hon nekade bestämt till anklagelser om mord, hävdes anhållandet om henne. Misstanken mot henne är avskriven och polisen söker en helt annan gärningsman.

– Hon mår inte bra naturligtvis. Hon ligger på sjukhus och hennes man är död. Det enda positiva i hennes nuvarande situation är att hon inte längre är misstänkt för att ha mördat sin man, säger kvinnans målsägarbiträde Thomas Carlstedt till Aftonbladet.


Enligt Carlstedt är kvinnans situation svår och det är ännu oklart vad kvinnan har vittnat under mordnattnen.

– Nu finns ju en mördare lös som tidigare har velat åt även min klient men misslyckats med att döda henne. Det är en mycket obehaglig situation för henne, säger Carlstedt.

Fler vittnen söks

Polisen försöker nu undersöka om familjen har en hotbild riktad mot sig. Det vill säga, om någon är ute efter att att skada familjen eller om det rör sig om en helt okänd gärningsman.

Polisen uppmanar att de som kan tänkas veta någonting om det som hände i sommarstugan hör av sig till polisen på 114 14, skriver Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.