Pappan ska ha kastat sitt 11 månader gamla barn från 20 meters höjd mot betong.
1 av 3
Pappan ska ha kastat sitt 11 månader gamla barn från 20 meters höjd mot betong. - Foto: TT BILD
Mannen har under dagens häktningsförhandling i Östersunds tingsrätt medgett genom sin advokat att han har knuffat, hotat och misshandlat sin fru.
2 av 3
Mannen har under dagens häktningsförhandling i Östersunds tingsrätt medgett genom sin advokat att han har knuffat, hotat och misshandlat sin fru. - Foto: TT BILD
Han är nu även misstänkt för mordförsök gällande sitt barn, som vårdas på sjukhus för allvarliga skador.
3 av 3
Han är nu även misstänkt för mordförsök gällande sitt barn, som vårdas på sjukhus för allvarliga skador. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Pappa häktad för mordförsök – kastade bebis mot betong från 20 meters höjd

Mannen från Jämtland ska i söndags morse ha misshandlat sin fru och utsatt deras barn för mordförsök. Barnet vårdas för allvarliga skador.


En man i 30-årsåldern från Jämtland är häktad, misstänkt för mordförsök på sin elva månader gamla dotter. Han är också misstänkt för misshandel och grovt olaga hot mot sin hustru.

Det var i söndags morse som mannen misstänks ha kastat ner sitt barn från närmare 20 meters höjd vid en av dammarna vid en kraftstation intill älven i området.

– Jag vet inte exakt hur hög höjd det handlar om men tillräckligt hög för att en vuxen människa ska förstå att det var en allvarlig risk att bebisen skulle dö av fallet. Jag menar att det var hans tanke, själv säger han att han tappade barnet, säger chefsåklagare Eva Lena Rimér till Aftonbladet.

Händelseförloppet är i dagsläget inte fastställt, men grannar ska ha uppfattat mannen som våldsam och aggressiv vid tillfället. Hustrumisshandeln ska ha skett i parets bostad och vid ett tillfälle ska ett bord ha kastats ut genom ett fönster i bostaden.

Han ska sedan enligt boende i området ha kört runt med sin bil, kraschat i närheten av bostaden och sen tagit med sig sitt barn till kraftverket nere vid vattnet. Men där fanns inget vatten, utan barnet landade mot betong efter det närmare 20 meter höga fallet.

När räddningstjänsten kom till platsen låg barnet kvar nere vid vattenbrynet med allvarliga skador och barnet vårdas fortfarande på okänd ort.

Mannens försvarare Andreas Victor säger till Aftonbladet att hans klient mår mycket dåligt på grund av psykisk ohälsa och att alla inklusive mannen själv hoppas att det ska gå bra på sjukhuset.

Mannen har under dagens häktningsförhandling i Östersunds tingsrätt medgett genom sin advokat att han har knuffat, hotat och misshandlat sin fru.

Däremot menar han att han inte hade för avsikt att mörda sitt barn, men är medger att han orsakade skadorna. Orsaken till handlingen säger han ska ha varit att han försökte ta sitt eget liv.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Europa för beroende av krut från Kina"

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.