Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexuella övergreppen ökar på We Are Sthlm – trots förebyggande insatser

- 18/08/2016, 07:43
Åtta anmälningar om sexuella ofredanden på We Are Sthlm har inkommit inatt.

Åtta anmälningar om sexuella ofredanden på We Are Sthlm har inkommit inatt.

TT

Fler anmälningar om sexuella övergrepp på ungdomsfestivalen We Are Sthlm har inkommit.

Igår rapporterade Nyheter24 om de sju anmälningar om sexuella ofredanden som skedde på stadsfestivalen We Are Sthlm:s premiärdag. Nu har ytterligare tio anmälningar inkommit beträffande festivalens andra dag . Detta uppger Aftonbladet.

– Det är viktig att säga att siffrorna är jättepreliminära, och de siffror jag har fått från polisinsatschefen på plats nu i kväll är tio sexuella ofredanden, säger Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind, till Aftonbladet.

I fjol anmäldes närmare 20 fall om sexuella ofredanden under festivalen, som nu tillsammans med polis har vidtagit åtgärder i hopp om att minska övergreppen. Bland annat har övervakningskameror satts upp och fler poliser är på plats.

De sju anmälningarna som gäller sexuella ofredanden på festivalens premiärdag är dubbelt så många som i fjol, då det inkom tre den första dagen, skriver DN.

Trots den ökade polisnärvaron på festivalen har bår polisen och festivalens projektchef Eva Widgren förväntat sig att anmälningarna skulle öka i år, efter en vår av debatter kring sexuella övergrepp och vikten att anmäla.


– Det är fortfarande alldeles förr tidigt att göra en analys. Anmälningarna ökar och självklart är det inga positiva siffror, men vi hoppas att det handlar om att människor, kvinnor och tjejer, har blivit bättre på att anmäla och att mörkertalet minskar, säger Skagerlind till Aftonbladet.