Hästarna på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Hästarna på bilden har ingenting med händelsen att göra. - Foto: TT

Häst våldtagen av äldre man i Småland: "Förstår inte vad de ska akta sig för"

Kvinnan fick en fruktansvärd överraskning när hon skulle titta till sina hästar.


Det var i söndags som en kvinna i småländska Ljungby fick en hemsk chock när hon skulle titta till sina hästar. I hagen stod nämligen en man och förgrep sig på ett av djuren.

– Jag såg en man som hade sexuellt umgänge med en av mina hästar. Det här är det värsta jag har varit med om, säger kvinnan till lokaltidningen Smålänningen.

När mannen, som kvinnan beskriver som äldre, såg att han var upptäckt sprang han in i skogen. När kvinnan och hennes man senare hittade mannen vägrade han erkänna vad han gjort.

– I måndags var veterinären här och gjorde en besiktning av hästen, veterinären hittade inga yttre skador. Men psykiskt vet vi ju inte vilken påverkan det här kan få henne ännu, säger kvinnan till Smålänningen.

Hon menar också att hon känner sig djupt sårad av händelsen.

– Jag kände mig kränkt och jag blev jätteledsen. Hästarna är så snälla och de förstår inte alltid vad de ska akta sig för, men sedan blev jag förbannad och jag och min sambo gick ut och letade efter mannen, säger kvinnan till Smålänningen.

Gillar du Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde straffen för tidelag skärpas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.