Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elevernas musikvideo har ett starkt budskap – nu gör den storsuccé

- 30/08/2016, 18:49

Klass 3B:s poplåt i samarbete med artisten Isa har blivit en storfavorit. Nu sprids deras viktiga budskap över hela Sverige.

Läsåret för fjärdeklassarna i Grisbackaskolan i Umeå hade inte kunnat börja bättre. Över en natt har de plötsligt blivit stjärnor – efter att deras musikvideo har blivit en viral succé.

Låten har dessutom ett oerhört viktigt budskap till alla barn, vilket framförs till tonerna av Melodifestivalartisten Isa Tengblads populära låt "Don't stop".

– Ända sedan barnen gick i ettan har vi haft ett skolämne som heter "livsviktigt" och som handlar om känslor och hur man är som vän. Det är väldigt lätt och tacksamt att prata med barnen om, säger barnens fritidspedagog Linda Berggren till Nyheter24.

Linda Berggren. Bildkälla:

När barnen gick i årskurs tre ville Linda och hennes kollega Gabriella Amtholt utveckla ämnet och tog då upp Rädda Barnens handbok "Stopp! Min kropp!". Den lär barn om integritet och att säga ifrån när någon går över gränsen.

Hela vårterminen ägnades åt projektet. Linda skrev texten till låten, som tre av barnen i klassen sen fick sjunga in i en studio efter skoltid. Sen fick alla barn som ville i klassen vara med i musikvideon.


Men att få fram information om vem som äger en låt visade sig inte vara helt lätt, så tillslut tog Linda kontakt med Isa själv via Facebook. Isa älskade idén bakom projektet och skickade över en instrumental version direkt.


– Vi ville att videon inte skulle vara för allvarlig, utan bestämd i sitt budskap men ändå glad och trallvänlig så att den sätter sig. Sedan videon släpptes så har flera okända föräldrar hört av sig och sagt att deras barn älskar låten och lyssnar på den jämt, säger Linda glatt.

– Barnen har längtat så mycket efter att få se slutresultatet och nu är de fantastiskt nöjda och känner sig som stjärnor. Det blev ett härligt avslut på vår tid tillsammans, som jag tror att alla kommer minnas.


Längst upp i artikeln kan du se hela musikvideon. Här hittar du Isas blogg.

Nyheter24 har tidigare intervjuat kriminologen Nina Rung om vikten av att tidigt lära barn att säga ifrån – det finns annars en stor risk att allt yngre barn begår grova övergrepp mot jämnåriga.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har låten fastnat för dig med?