41-åriga kvinnan dödshotade sin man: "I det här trädet ska jag hänga dig"

- 14/09/2016, 09:02 -
1 av 3

Montage/TT

Kvinnan misstänks för att vara ute efter pengar.
2 av 3

Kvinnan misstänks för att vara ute efter pengar.

TT

Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter.
3 av 3

Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter.

TT

Den 41-åriga kvinna som sitter häktad för mordet på sina föräldrar i Arboga pekas ut av anhöriga som skyldig till makens död.

Drygt ett år innan mordet och mordförsöket i sommarstugan i Arboga dog den nu häktade 41-åriga kvinnans make plötsligt i den närliggande sjön.

Makens anhöriga är övertygade om att kvinnan ligger bakom makens bortgång.

– Hon ville att han skulle bryta kontakten med alla, hon var väldigt manipulerande och fick honom dit hon ville, berättar en anhörig om parets relation.

Det var i augusti förra året som den 42-åriga maken befann sig i sommarstugan med kvinnan och deras två barn. På lördagsmorgonen 8 augusti hittades mannen död i Hjälmaren, drunknad på en meters djup.

Efter flera månaders utredning avskrevs fallet som en olycka. Men överklagare Marianne Ny vid Utvecklingscentrum Göteborg har begärt att förundersökningen öppnas upp igen. Förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri är nu inledda.

Den 41-åriga kvinnan, som nu är häktad för mordet på sina föräldrar, har inte delgivits misstanke om mord. Men makens anhöriga är övertygade om att dödsfallet inte var en olycka.

Enligt en släkting präglades förhållandet av destruktivitet, hot och droger.

– Vi misstänkte direkt att han hade mördats och att hon (den 41-åriga kvinnan) låg bakom det. Vi ringde polisen och berättade det. Det är klart att vi är besvikna på att inget mer gjordes då, men åtminstone verkar de titta ordentligt på det nu, säger en anhörig till Aftonbladet.

"I det där trädet ska jag hänga dig"

Enligt anhöriga till maken ska han ha dödshotats flera gånger av kvinnan.

– Han sa att hon en dag pekade på ett träd på deras gemensamma tomt och sa: I det där trädet ska jag hänga dig, säger en nära anhörig till Aftonbladet.

I radio berättade maken om sin kärlek till kvinnan. Han ska ha sagt att han "träffat en fantastisk kvinna med fötterna på jorden". Men han hade träffat en annan kvinna och ansökt om skilsmässa. Det enda som saknades var kvinnans underskrift.

Försökte få ut makens livförsäkring – på 2,5 miljoner.

Våren 2015 åkte paret på semester till Egypten. Där blev han plötsligt sjuk och behövde uppsöka sjukhus.

– Han sa till mig att han trodde att hon injicerat honom med något gift. Han var alltid väldigt spruträdd så han visste inte hur hon hade gjort, men han upptäckte ett nålstick på armen. Jag träffade honom när han kom hem och armen var svullen och nålsticket syntes tydligt, säger den anhörige.

På vårdcentralen i Sverige hittade man inte orsaken till att maken fortfarande mådde dåligt.

Några månader innan makens dödsfall tecknades en livförsäkring i hans namn, utan hans vetskap. Försäkringen hade maxbeloppet 2,5 miljoner kronor och frun stod som förmånstagare.

Försäkringsbolaget If anade onåd när kvinnan gjorde en skadeanmälan och ville lösa ut livförsäkringen. I juli fattades beslutet att inte ge några pengar.

Den 8 augusti 2015 hittades maken död i Hjälmaren, vid sommarstugan. Det var inte förrän samma morgon som kvinnan hade anmält maken försvunnen, trots att han inte hade kommit hem från sin båttur kvällen innan. Enligt henne berodde det på att hon hade lagt sig för att vila.

– Alla med småbarn vet att man inte får sova tolv timmar i sträck, säger en skeptisk anhörig till Aftonbladet.