Silver Robin vill se ut som en Ken-docka.
1 av 5
Silver Robin vill se ut som en Ken-docka. - Foto: Barbie/Privat
Silver Robin innan skönhetesingreppen.
2 av 5
Silver Robin innan skönhetesingreppen. - Foto: Privat
Silver Robin vill vara "forever young".
3 av 5
Silver Robin vill vara "forever young". - Foto: Privat
Här är en bild när han besöker en salong i Stockholm.
4 av 5
Här är en bild när han besöker en salong i Stockholm. - Foto: Privat
Silver Robin.
5 av 5
Silver Robin. - Foto: Privat

Svenske Silver Robin har lagt en halv miljon kronor på att se ut som en Ken-docka

Silver Robin från Stockholm berättar om hatet han får för sitt utseende. Målet är att vara "forever young" och se ut som en Ken-docka.


Silver Robin från Stockholm drömmer om att vara "forever young" och vill se ut som en Ken-docka. Han har därför fyllt läpparna, gjort botox, lagt in silikon i kinderna och fixat tänderna.

Något som väcker starka reaktioner både på internet och på stan. Ibland till den grad att någon säger att han "borde ta livet av sig."

Silver Robin började fylla läpparna när han var 18 år.

– Jag tror det har mycket med att göra att jag hade dåligt självförtroende och självkänsla. Jag hade väldigt små läppar och jag tycker det är fruktansvärt att ha små läppar, berättar han för Nyheter24.

I två år fyllde Silver Robin sina läppar med fillers var tredje månad. Därefter började han störa sig på rynkorna i pannan och började injecera botox. För två år sedan blev hans porslinständer klara och det senaste ingreppet gjorde han i juni i år – då markerade han sina kindben med hjälp av silikon.

Bildkälla: Privat

– Jag önskar att jag inte hade börjat med så himla mycket, för jag trodde aldrig att det skulle gå över till ett beroende. Jag har alltid sagt till mig själv att jag aldrig kommer lägga mig under kniven, men det sprack ju när jag gjorde kinderna.

Totalt har han lagt ungefär en halv miljon kronor på sina skönhetsingrepp.

Hatad för sin sexuella läggning och för sitt utseende

Om vi backar bandet började Silver Robin få dålig självkänsla när han gick i gymnasiet. När han var 16 år kom han ut som homosexuell. I samband med det tog flera av hans vänner avstånd ifrån honom och han fick många hatiska kommentarer.

– Jag fick höra att jag var en bögjävel, "jävla bög, du är så äcklig." Det var så ofta, säkert i ett år. Man blev så van att man inte tänkte på det varje gång.

– Jag utsattes aldrig för ett fysiskt hat. Men folk sa att man är tjock och ful. Till slut tror man ju på det folk säger och då tänker man på det hela tiden. Det var då jag ville fixa mig.

Silver Robin berättar att kommentarerna gjorde att han mådde dåligt och genom att undvika olika platser försökte han gömma sig. I dag är han mycket mer bekväm med att synas.

Reaktionerna på Silver Robins utseende är blandade, många berömmer honom men ännu fler påpekar hans "omgjorda kindben" och "Colgate-smile" i negativ ton.

Till vänster: Silver Robin innan ingreppen. Till Höger: Silver Robin i dagBildkälla: Privat

– Det är väl uppmärksamhet jag har sökt. Jag tycker om att synas i dag, förut var jag mer osynlig. Men nu har jag kommit dit jag ville och jag vill synas och ta plats. Det vågade jag inte förut.

Ibland kan hatarna gå så långt att de säga att Silver Robin borde ta livet av sig. Något som inte rör honom ryggen.

– Om det är så de tycker, låt dem tycka det.

Mår bättre i dag – men är beroende

Trots alla kommentarer mår Silver Robin mycket bättre i dag. Han menar att han vågar ta för sig och ingreppen har gett honom större självförtroende.

Men ingreppen har gjort honom mycket mer fixerad vid sitt utseende. Tidigare tog det tio minuter att göra sig i ordning – nu tar det två timmar. Han menar att han måste vara perfekt. Något som har blivit ett beroende.

Hur känner du dig när du har gjort nya ingrepp?

– Då känner jag mig hel. Jag känner mig glad och lycklig. Jag känner mig fräsch skulle jag nog säga.

Men ju fler ingrepp Silver Robin gör, desto fler fel hittar han.

– Jag försöker intala mig själv att jag ser bra ut och att jag inte behöver rätta till. För jag har alltid sagt till alla människor att “ni är bra som ni är” men när det gäller mig själv är det mer krav.

Silver Robins mål är inte bara att se ut som en Ken-docka.

– Jag vill alltid vara forever young. Mitt mål är att se minst 15 år yngre ut än vad jag egentligen är.

Vad har du för råd till de som vill göra om sig på något vis?

– Att verkligen tänka igenom det. Det finns ju alltid konsekvenser till det du gör. Och har man svårt för folk som säger vad de tycker och tänker ska man absolut inte göra det över huvud taget för du kommer alltid få kommentarer och frågor. Jag tycker verkligen man ska tänka igenom det. Det är ingenting jag pushar för, utan jag vill att man ska vara nöjd med sig själv, berättar Silver Robin för Nyheter24.

Nyheter24 har tidigare pratat med Boy Beliebern Pontus som hatades för sin sexuella läggning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig göra något ingrepp?
Tack för din röst!