Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkarna sa att Terese inte skulle överleva – nu får hon sitt drömbröllop

- 02/10/2016, 16:05 -
Sandra (till höger) har startat en insamling för att ge Terese (till vänster) ett drömbröllop.
1 av 5

Sandra (till höger) har startat en insamling för att ge Terese (till vänster) ett drömbröllop.

Privat/TT

Sandra vill ge Terese och hennes sambo ett drömbröllop.
2 av 5

Sandra vill ge Terese och hennes sambo ett drömbröllop.

Facebook

Terese och hennes dotter.
3 av 5

Terese och hennes dotter.

Facebook

Sandra.
4 av 5

Sandra.

Facebook

Terese.
5 av 5

Terese.

Facebook

Tereses vännina Sandra har nu startat en insamling för att kunna ge henne ett drömbröllop.

Terese Sanfridsson, 32, från Gislaved gick till läkaren för att ta bort en leverfläck och en böld på ryggen.

Där och då förändrades hennes liv, hon hade hudcancer, malignt melanom.

En bit av hennes lunga opererades bort i februari tidigare i år och hon trodde att hon var cancerfri. Men en månad senare fick hon åka in till akuten och det visade sig att cancern hade spridit sig till nästan hela kroppen.

– Jag trodde jag var cancerfri. Men det hade spridit sig till bäckenbenet, nästan alla kotor i ryggen, lever, lungan, buken och binjuren. Läkarna berättade att de aldrig hade sett en sån snabb spridning tidigare. Att jag var ett unikt fall. Jag fick en chock. Läkarna sa att jag i värsta fall hade ett halvår till ett år kvar att leva och i bästa fall tre år, säger Terese till Nyheter24.

Det finns inget botemedel mot Terese cancer utan enbart bromsmedicin. Hon berättar att hennes kropp har svarat bra på behandlingarna men att det är näst intill omöjligt att få bort alla tumörer.

– Jag kommer med största sannolikhet inte att överleva, ibland vet jag inte om jag kommer vakna morgonen därpå och jag planerar min bortgång och undrar om min dotter kommer att veta vem jag är.

Sandra Iluk, Terese vännina, ville göra något speciellt för henne. Hon visste sedan innan att Terese ville gifta sig och även döpa sin tvååriga dotter. Så Sandra och en annan gemensam vän bestämde sig för att starta en insamling för att kunna ge deras vän ett drömbröllop.

– Jag har aldrig tidigare träffat en så stark person med en sådan livsglädje. Hon berättade att mest av allt ville hon överleva men andra önskningar hon hade var att få gifta sig med sin själsfrände och döpa sin dotter.

Sandra skrev ett inlägg på Facebook och folk började skicka pengar. I dag har de fått in ungefär 17 000 kronor. Hon hoppas att de kan få tillräckligt med pengar så att de efter bröllopet kan skapa en fond så hon kan göra saker med sin familj.

Sandra berättar att hon hoppas att bröllopet, som kommer att äga rum den 12 november, kommer att bli en otroligt fin dag och att alla som är där att få ett fint minne.

– Det är jättehäftigt, jag såg det och fick en chock. Jag hoppas att det blir en lycklig dag utan smärta och att jag får umgås med min nära och kära. Vi har redan börjat prova ringar och jag vaknar med lyckokänslor varje morgon i stället för att bara tänka på sjukdomen, vi är taggade, säger Terese.

Men Terese har också en otroligt viktig uppmaning till alla. Känner man att en leverfläck börjar kännas konstig eller ändra form – gå till läkare, för det kan vara livsavgörande.

– Hade jag fått hjälp från började så hade det kanske gått bra. Så gå till läkaren en eller flera gånger, du kan inte göra för många besök. Man tror inte att det ska hände en, men det hände mig och nu kanske jag kan rädda någon annan, säger Terese.

Aftonbladet var först med att rapportera om insamlingen. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.