Andreas är 28 år och jobbar som musiker när han inte försöker hitta ringägare.
Andreas är 28 år och jobbar som musiker när han inte försöker hitta ringägare. - Foto: Privat

Andreas hittade en ring på gatan – efterlyser nu "Elins klantarsle"

Artisten Andreas Moe hittade en ring när han stod och väntade på en kompis. Nu efterlyser han ringens ägare så att ringen hittar hem.


Musikern Andreas Moe, 28, kom direkt från en hel dag av att skriva kärlekslåtar i studion, när han skulle möta en kompis vid Medborgarplatsen i Stockholm.

Han stod och väntade när han plötsligt hörde ett klirrande ljud och fick syn på en liten guldring som låg ensam och övergiven på trottoaren.

Eftersom ingen annan verkade göra något, trots att den stackars ringen sparkades hit och dit, bestämde sig Andreas för att plocka upp den.

Vid närmare inspektion såg han att det var en vigselring i guld med texten "Elin 25/5 2016". Andreas förstod direkt att det fanns någon där ute som antagligen saknade sin ring.

– Jag fick en klump i magen för jag insåg att det här nog var något som betydde jättemycket för någon, säger han till Nyheter24.

Han och kompisen satte sig på en bar och Andreas berättade om sitt fynd. Vännerna bestämde sig snabbt för att lägga ut en efterlysning på Andreas Facebook för att försöka hitta ringens ägare.

– Jag har ju sett någonstans att det är möjligt att hitta en person i sex steg, så vi tänkte att det kanske var värt att lägga ut det på Facebook, i stället för att lämna det till polisen, berättar han.

Ringen. Bildkälla: Facebook

Andreas inlägg på Facebook blev så här efter att han och kompisen postat det:

"Sprid För Kärlekens Skull!!

(Bilden visar inte alla detaljer. Återfås mot beskrivning)

1. Min ägare är antingen singel-player-snubben som stopper mig i fickan sådär lagom till utgång med boyzen.

2. Min ägare är en mjuk kille som just nu springer sig svettig i full panik och finkammar alla söders gator.

Det spelar egentligen ingen roll, jag vill hitta min ägare. SPRID nu detta inlägg så vi kan hitta Elins klantarsle som slarvat bort mig!"

Inlägget är ganska fyndigt, fanns det någon tanke om varför ni skrev det på det sättet?

– Så vi satt och knåpade på det och kom fram till det här som vi hoppades skulle få folk att reagera lite. Vi menar så klart inget illa med att skriva att personen är klantig.

– Sedan råkade vi anta att det var en kille som tappat ringen, kanske omedvetet för att vi båda själva är ganska klantiga.. men det kan ju så klart vara vem som helst. De flesta verkar dock tycka det är fint, berättar Andreas.

Inlägget fick snabbt stor spridning, och har i dag delats över 700 gånger. Än så länge har ingen hört av sig med ett verkligt tips rörande ringen. Men det har spekulerats en del, men ingen har varit rätt person.

Vissa har hört av sig till Andreas och sagt att det var dumt av honom att visa ingraveringarna på ringen, men enligt Andreas finns det fler ingraveringar som han inte visat i inlägget.

Ringen kommer ges till den person som vet vad som mer står i ringen. Så om du känner någon som är gift med en Elin och nyligen har tappat sin förlovningsring så är det bara att höra av dig till Andreas.

– Det känns bra för mig, som själv skriver låtar om kärlek hela dagarna, att kunna försöka hjälpa någon i kärlekens tecken, säger Andreas.


Expressen har tidigare skrivit om Anderas efterlysning.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Sofia som efterlyst en dejt till Håkan-konserten – och vem som blev den lycklige.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tappat bort något värdefullt någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.