Olivia, 22, jagades av svenska "mördarclownen": "Skrek att han skulle sluta"

- 11/10/2016, 15:57 -

De läskiga clownerna är nu i Sverige – och 22-åriga Olivia blev jagad av en.

Den obehagliga clowntrenden har dykt upp i bland annat USA och Storbritannien. Nu har trenden även nått Sverige. 18-åriga Jasmine fick syn på en clown i Linköping.

Troligtvis samma clown jagade 22-åriga Olivia i samma stad.

– Jag var ute på promenad med en kompis runt Stångån vid 20-tiden i Linköping när min kompis plötsligt utbrister: "Vad fan är det där?", säger hon till Nyheter24.

Då får de syn på en clown som kommer gåendes i mörkret. Olivia är själv rädd för clowner och får lätt panik.

– Vi står still och känner oss obekväma eftersom vi hört så mycket om clownhysteri i USA. När vi till slut närmar oss clownen ser han att vi är rädda.

Då börjar clownen att springa fram till Olivia och hennes kompis. Helt plötsligt springer clownen fram och försöker krama Olivia.

– Jag skriker då till honom att sluta och att han inte ska röra mig. Då säger han: "kom igen en liten kram bara".

Olivia skriker och då börjar det riktigt läskiga. Clownen börjar med att jaga henne medan han skrattar. Till slut går clownen vidare.

– Jag ringde polisen för att tipsa dem men jag kände inte att jag behövde göra en anmälan för ofredande. De lovade att åka till platsen för att se att han är kvar, säger Olivia till Nyheter24.

Olivia skrev också ett inlägg på Polisen i Linköpings Facebook-sida. Polisens presstalesperson känner dock inte till det inträffade när Nyheter24 ringer.

– Det är klart att det inte är det roligaste och det är tråkigt. Blir man utsatt så är det viktigaste att ringa 112 om det är akut eller 114 14 om man känner att det inte är akut men att man vill göra en anmälan, säger Thomas Agnevik till Nyheter24.

Fortsättningsvis så säger polisen att om man känner att det är ofredande, eller någonting annat, så bör man göra en anmälan.

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl har skrivit en stenhård text om vad han tänker göra om han ser en clown. Läs den här!

Se videon på clownen i spelaren ovan.

Har du sett en clown? Skicka in din video eller bild här eller på vår Facebooksida.

Vet du mer om clownerna eller du kanske ÄR clownen och vill prata om det? Kontakta oss på tips@nyheter24.se

Är du rädd för clowner?