Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lisa Holms mördare flyttad – efter slagsmål i "sexbunkern"

- 19/10/2016, 08:39 -
Fängelset.
1 av 3

Nerijus Bilevicius har satts i isoleringscell två gånger under oktober.

Polisen/TT

Lisa Holm blev intvingad i ladan mitt emot kafét hon arbetade på. Där ströp Bilevicius henne.
2 av 3

Lisa Holm blev intvingad i ladan mitt emot kafét hon arbetade på. Där ströp Bilevicius henne.

Polisen

Norrtäljeanstalten.
3 av 3

Nerijus Bilevicius är dömd till livstids fängelse.

Polisen

Nerijus Bilevicius flyttades till annan avdelning i somras då hotbilden ansågs stor. Nu har han satts i isoleringscell två gånger efter flera bråk.

De senaste veckorna har två slagsmål brutit ut på sexbunkern på Norrtäljeanstalten.

En av de inblandade uppges vara Nerijus Bilevicius, dömd för för det brutala mordet på Lisa Holm som skakade Sverige i fjol.

Men Bilevicius nekar till att han har varit inblandat i bråken.

"Bilevicius har förhörts gällande händelsen och uppger att han inte vet något om vad som hänt, vad konflikterna ska ha handlat om", rapporterar en kriminalvårdare enligt Expressen.

Bilevicius är dömd till livstids fängelse efter att den 7 juni förra året tvingat in Lisa Holm i en lada mitt emot kafét hon arbetade på. Där ska Bilevicius ha strypt henne till döds.

I somras flyttades Bilevicius till den okända sexbrottsavdelningen, den så kallade "sexbunkern", för att hotbilden mot honom bedömdes vara för hög för att sitta med "vanliga" fångar. Han skulle också få behandling mot sexuellt våld.

Omplaceringen av Bilevicius gick bra fram till oktober – sedan dess har han satts i isolering två gånger.

Den 5 oktober utbröt ett slagsmål i avdelningens verkstad där Bilevicius ska ha befunnit sig. Kriminalvården bedömde att Bilevicius närvaro kunde äventyra utredningen och därför blev satt i isoleringscell i två dagar.

Bilevicius nekade att han var inblandad i bråket och släpptes ur isoleringen då kriminalvården inte kunde bevisa hans inblandning.

Men bara fem dagar senare hamnade Bilevicius och en annan fånge i slagsmål. Den här gången placerades de dock bara i isoleringen i ungefär en halvtimme.

– Oavsett vilka klienter vi får placerade hos oss så är vi väl förberedda, har anstaltschefen Stefan Bengtsson tidigare sagt till Expressen.

Läs också om hur mycket pengar Bilevicius tjänar i fängelset.

På årsdagen för mordet på Lisa Holm berättade hennes vän Nikki om den stora sorgen efter sin vän: "Det är lätt att ta folk för givet."