Tisdag 26 Okt
Stockholm

SMHI går ut med katastrofvarning: Snökaos i hela östra Sverige

SMHI går ut med kraftig varning.
1 av 4
SMHI går ut med kraftig varning. Foto: TT
Snöovädret drar in över hela östra Sverige.
2 av 4
Snöovädret drar in över hela östra Sverige. Foto: TT
Även på Gotland och Öland.
3 av 4
Även på Gotland och Öland. Foto: NTB scanpix
Var försiktig!
4 av 4
Var försiktig!. Foto: TT

Hela vägen från Skellefteå i norr till Blekinge i söder samt även Öland och Gotland är de som riskerar att drabbas av snökanoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige har drabbats av ett riktigt vilt vinterväder. En nordostlig vind drar in över landet och då bildas det snökanoner över nästan hela den svenska östkusten.

TT

Hela vägen från Skellefteå i norr till Blekinge i söder samt även Öland och Gotland är de som riskerar att drabbas av snökanoner. Sydväst om Vänern finns också risk för kraftiga snöbyar, rapporterar Aftonbladet.

Enligt SMHI handlar det om "smala stråk av snö som kommer in med vinden". Det har på bara några dagar kommit så mycket som en halvmeter snö i Skellefteå.

– När man är ute och kör kan det bli så att det snöar kraftigt en bit, sedan kommer ingenting och därefter kommer man i nästa stråk med kraftigt snöfall, säger Therese Fougman, meterolog vid SMHI, till Aftonbladet.

Därför går nu SMHI ut med en stor varning i Skellefteå om att vara försiktig i trafiken. Det är också klass 1-varning i Kalmar, Uppsala, Gävleborg, Västernorrland och Västerbotten.

Gotland har också fått kraftigt med snö. Det finns därmed risk för stora trafikproblem. Mellan 10 och 20 centimeter nysnö i kombination med kraftig vind gör det oroligt i trafiken på ön och för båttrafiken mot ön.

Läs också om varför du inte ska sova i ett svalt rum nu på vintern – eller läs om de viktigaste sakerna att ha koll på när du kör bil i kylan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kör du bil på vintern?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela