Tre tjejer räddade livet på Lydia.
1 av 3
Tre tjejer räddade livet på Lydia. - Foto: Privat
Lydia Rasho.
2 av 3
Lydia Rasho. - Foto: Privat
Tjejerna agerade snabbt och räddade Lydias liv.
3 av 3
Tjejerna agerade snabbt och räddade Lydias liv. - Foto: Privat

Lydia, 23, höll på att dö – nu vill hon hitta tjejerna som räddade hennes liv

Lydia Rasho vill komma i kontakt med tjejerna som räddade hennes liv på Östermalmstorgs tunnelbanestation.


Lydia Rasho, 23, var på väg till centralen eftersom hon skulle åka vidare till Göteborg då en närstående till henne hade gått bort. Men när hon stod på tunnelbanan märkte hon att något var fel. Lydia har multiallergi och kan därför få allergiattacker som gör att hon inte kan andas, berättar hon.

På tunnelbanan, mitt i rusningstrafiken under torsdagseftermiddagen, kände hon att hon fick svårare och svårare att andas. Hon drabbades av en akut anafylaktisk chock.

– Jag kände hur jag blev yr och behövde sätta mig ner. Jag hade svårt att prata eftersom jag knappt fick någon luft. Men folk kom med vatten och började hjälpa mig, säger Lydia till Nyheter24.

Men det var tre tjejer som verkligen hjälpte Lydia. Två av dem gick av tåget tillsammans med henne på Östermalmstorg. På perrongen träffade de en tredje tjej som också hjälpte till.

Tjejerna lyckades få fram Lydias adrenalinspruta, eftersom hon var för svag för att göra det själv, och gav henne sprutan. De hjälpte henne sedan fram tills att ambulanspersonalen kom ner till perrongen och gav henne resten av medicinen som hon behövde.

– Det kunde ha slutat mycket mer tragiskt och min familj är redan i sorg. Om tjejerna inte hade agerat så snabbt kan jag inte ens föreställa mig hur det hade kunnat sluta.

Men eftersom allt gick så fort hann ingen av dem ta varandras namn. Lydia vill nu komma i kontakt med tjejerna som räddade hennes liv och tacka dem.

Bildkälla: Privat

– Jag är så tacksam och vill träffa tjejerna. Jag vill verkligen tacka för att de räddade mitt liv. När det blir så där tar det bara några minuter och de agerade verkligen snabbt och det vill jag säga tack för.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någon form av allergi?
Tack för din röst!