1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Sofia köpte julmust – visade sig vara något helt annat under etiketten

Sofia hade köpt med sig en lite lyxigare julmust hem för att inviga julmustsäsongen. Men det visade sig att det inte alls var julmust hon köpt.


Sofia Rosdal, 36, från Stockholm hade inte druckit någon julmust i år och tänkte därför inviga julsäsongen med en lite speciell flaska. Hon hittade en ny sorts julmust på sin lokala butik och tyckte mycket om den stora glasflaskan som den kom i.

Hon tog en bild på invigningen och lade upp på sin Facebook. Men när hon sedan ville diska ur flaska och ta bort etiketten upptäckte hon något väldigt underligt.

Bildkälla

Under julmustetiketten skymtade nämligen en annan etikett fram.

– Under etiketten fanns en påskmustetikett. Jag tyckte det var väldigt roligt eftersom det alltid diskuterats huruvida jul- och påskmust var samma sak. Själv har jag alltid trott det varit samma, säger hon till Nyheter24.

Klicka för att visa

Julmusten kom från det lilla bryggeriet Nyckelbryggerier i Älvsbyn. Bryggeriet har mycket riktigt både en påskmust och en julmust i sitt sortiment.

När Nyheter24 når Christian Hellevik på Nyckelbryggerier säger han att han har en aning om varifrån Sofia köpt sin must.

– Det var en handlare som ville vara först i Stockholm med våra produkter så han har själv etiketterat om dem för hand. Vi har ingen möjlighet att göra något sådant i någon av våra fabriker, säger han.

Bildkälla

Så det är alltså en redan tappad påskmustflaska som etiketterats om till en julmust?

– Ja, det är ju samma innehåll i båda.

Finns det inte en risk att musten blivit gammal?

– Nej då, vi har inga produkter som passerat bäst-före-datum ute på marknaden. Musten håller sig i tre till fyra år, men vi har bäst-före-datum efter ett och ett halvt, säger han.

Bildkälla

Sofia själv tar det med ro. Hon är mest nöjd över att ha fått sin tes bevisad.

– Ja, då är det väl samma recept på påskmust och julmust då. Jag är inte så kinkig med utgångsdatum och så, luktar och smakar det bra så är det ju ingen fara, säger hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Filoretta som gjorde en hemsk upptäckt när hon åt på Burger King i Malmö och Sebastian och Amanda som fick någon väldigt oväntat i sin räkpåse.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Är påskmust och julmust samma sak?
Tack för din röst!