Den 26-åriga mannen kontaktade en elvaårig och en nioårig flicka med grova sexuella meddelanden. (Bilden till vänster är en genrebild)
1 av 3
Den 26-åriga mannen kontaktade en elvaårig och en nioårig flicka med grova sexuella meddelanden. (Bilden till vänster är en genrebild) - Foto: TT BILD
Uppsala Tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse.
2 av 3
Uppsala Tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse. - Foto: TT BILD
Mannen hade kontakt med barnen via bland annat Snapchat men också på sidor på nätet. OBS bilden är en genrebild.
3 av 3
Mannen hade kontakt med barnen via bland annat Snapchat men också på sidor på nätet. OBS bilden är en genrebild. - Foto: TT BILD

Man pressade nioåring och elvaåring på nakenbilder – slipper fängelse

Polisen hittade även barnporr i datorn vid en husrannsakan hos den 26-åriga mannen från Gävle.


En 26-årig man från Gävle har vid två tillfällen försökt få två barn att posera avklätt på internet. Han hade kontakt med flickorna på nätet via chattforum och Skype och samtalen kom snart in på sex.

Den ena händelsen utspelade sig i mars 2015. Då försökte han få en nioårig flicka att ta bilder på sig själv naken och skicka till honom, vilket hon också gjorde vid två tillfällen.

Nioåringen fick också ta emot grova sexuella meddelanden från mannen.

Han försökte även övertala en elvaårig flicka från Västerås att ställa upp på nakenbilder några månader senare. Men hon vägrade ställa upp, trots minst sju grovt sexuella kontakter från mannens sida.

Mannens sexuella framfart bland barn fick sitt slut när polisen besökte hans hem och hittade tiotals barnpornografiska bilder och en film i hans dator.

Uppsala tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse.

26-åringen har varit samarbetsvillig och bett om att få hjälp via frivården, för att inte riskera att begå liknande brottsliga handlingar i framtiden. Det kommer att ske genom ett särskilt rehabiliteringsprogram om relationer och samlevnad.

Utöver det har han även dömts att betala skadestånd motsvarande 10 000 kronor till flickan i Göteborg och 17 500 kronor till flickan i Västerås, samt 5 000 kronor för rättegångskostnader, skriver VLT.

Polisen har nyligen gått ut med en varning efter att något som ser ut som övergreppsbilder på ett barn har börjat spridas som en löpeld i sociala medier.

Nyheter24 har även skrivit om Leah tidigare, som trodde att hennes man var otrogen. Men istället hittade hon något helt fruktansvärt i hans dator.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.