Tisdag 16 Aug
Stockholm

Oroligheter i Borlänge under natten – två personer knivskurna

Under natten har polisen fått in flera larm om oroligheter i ett område i Borlänge. Två personer har blivit knivskurna och förda till sjukhus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under natten till lördagen var det mycket oroligheter i Borlänge i Dalarna. Första samtalet till polisen kom in strax efter 18-tiden.

Polisen fick rycka ut till ett bostadsområde i Tjärna Ängar då ett 20-tal personer beväpnade med järnrör och påkar försökte slå sig in i en bostad.

När polisen anlände till platsen fick de lugna ner stämningen och i anslutning till händelsen greps en person som tidigare varit efterlyst.

Timmar senare påträffades fyra personer i en bil bara några kilometer från bostadsområdet. Polisen fann knivar och baseballträ i bilen.

Polisen misstänker att personerna varit inblandade i händelsen tidigare under kvällen. De fyra personerna misstänks nu för förberedelser till grov misshandel.

– Föremålen togs i beslag och personerna greps och fördes till stationen, säger Björn Mattsson vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Ett tredje larm kom in till polisen vid 03.45 från området då två personer blivit knivskurna. Personerna hade blivit knivskurna i magen och i ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans.

Fem personer greps också misstänkta för försök till mord.

– Någon konflikt är det som pågår i området, det har vi förstått. Personerna känner i viss mån varandra och vad jag förstår så är det två olika grupperingar som är i luven på varandra, säger han till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.