Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt våldtäkt ska ha sänts live på Facebook – tre personer gripna

- 22/01/2017, 11:30 -
Tre personer har gripits för grov våldtäkt i Uppsala.
1 av 2

Tre personer har gripits för grov våldtäkt i Uppsala.

Google Maps

2 av 2

TT

Polisen har gripit tre personer misstänkta för grov våldtäkt i Uppsala.

Ett larm om ett misstänkt sexövergrepp mot en kvinna i Uppsala kom in till polisen under söndagsmorgonen. Tre personer ska ha gripits misstänkta för grov våldtäkt, enligt polisen.

– Vi har folk gripna, men jag kan inte kommentera det just nu, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt till Expressen.

Enligt uppgifter ska övergreppet ha filmats och sänts live på Facebook men det är inget som polisen har bekräftat. Polisen är mycket förtegen om fallet men flera personer ska ha ringt in till polisen.

– Flera personer har ringt in, men jag kan inte kommentera något i nuläget, säger Ivan Åslund, på polisens ledningscentral, till Nyheter24.

En lägenhet har spärrats av för teknisk undersökning. Flera personer som påstår att de sett den filmade våldtäkten har hört av sig till Aftonbladet.

– Det kändes så overkligt att se det där. Vem fan lägger ut något sådant på Facebook? säger en person till Aftonbladet.

– Polisen börjar fråga killarna vad de håller på med och försöker reda ut vad som hänt. Efter ett tag säger polisen att killarna får följa med till polisstationen. Sen stängs filmen av, berättar personen för tidningen.

Skärmdump från livesändningen efter att polisen anlänt. Bildkälla Facebook