Man torterade svenska ungdomar i tre års tid – satte plastpåsar över deras huvud

- 30/01/2017, 09:54 -
Mannen sitter nu häktad.

Mannen sitter nu häktad.

TT / Google Maps

Den 40-årige mannen misstänks för att ha torterat eleverna i hopp om att de skulle bli bättre på deras idrott.

Flera ungdomar har bundits fast och ska bland annat ha fått en plastpåse över huvudet. Ungdomarna, som går på gymnasiet, tappade nästan medvetandet och nu har en man i 40-årsåldern häktats för övergreppen.

Mannen jobbar inom idrottsrörelsen och polisanmäldes i onsdags. Han kunde gripas i torsdags morse. Han misstänks nu för 14 fall av grov misshandel och 14 fall av grovt olaga tvång. Det är sex ungdomar som anmält läraren, skriver Kvällsposten.

Övergreppen ska ha pågått under tre års tid och skedde i mannens hem i Ronneby. Ungdomarna blev bland annat fastbundna på en stol i något som kallas en "förtroendelek". 40-åringen ska sedan ha slagit ungdomarna och satt plastpåsar på deras huvuden.

Dessutom finns anklagelser att mannen ska ha bestämt vad ungdomarna fick ha på sig för kläder, vad de åt för mat och scannat deras sociala medier, skriver BLT. Troligen skulle ungdomarna brytas ner psykiskt så att de skulle prestera bättre inom idrotten.

Enligt anmälan ska mannen ha filmat övergreppen, men åklagaren John Dagnevik vill för SVT inte bekräfta några uppgifter. Mannen nekar dessutom till brott.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.