Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bankomater ryktas spotta ut gratis sedlar – polis inkallad

1 av 3

2 av 3

TT

3 av 3

Nyheter | 01/02/2017 21:48

Under dagen hade Swedbank ett stort datorhaveri som verkar ha fått oanade konsekvenser.

Under onsdagen drabbades Swedbank av ett datorhaveri som verkar ha fått oanade konsekvenser då flera personer rapporterat om att bankomater "spottar ut" obegränsat med sedlar, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har nu kallats in för att övervaka flera bankomater i Malmö och Göteborg.

– Vi blir nerringda, folk länsar bankomater över hela Göteborg, säger en källa inom polisen i Göteborg till tidningen.

– Folk har reagerat över att det är mycket folk som som samlas vid de här bankomaterna. Vi kontrollerar vad de gör och vad det är som händer, säger Fredrik Bratt presstalesperson på polisen i Region Syd till Aftonbladet.

Enligt uppgifter är det bara Swedbanks bankomater som är drabbade av felet och enligt Swedbank kommer de kotinnehavare som tar ut pengar bli återbetalningsskyldiga.

– Alla uttag registreras och tar man ut pengar man inte har blir man återbetalningsskyldig, säger Claes Warrén, presskontakt på Swedbank till Aftonbladet.

Nu kommer även uppgifter om att Swedbank panikstoppar alla uttag med bankkort efter haveriet. Det ryktas även vara upploppsstämning vid flera bankomater, skriver SVT.

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du ta pengar från en bankomat?