1 av 3
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3

Bankomater ryktas spotta ut gratis sedlar – polis inkallad

Under dagen hade Swedbank ett stort datorhaveri som verkar ha fått oanade konsekvenser.


Under onsdagen drabbades Swedbank av ett datorhaveri som verkar ha fått oanade konsekvenser då flera personer rapporterat om att bankomater "spottar ut" obegränsat med sedlar, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har nu kallats in för att övervaka flera bankomater i Malmö och Göteborg.

– Vi blir nerringda, folk länsar bankomater över hela Göteborg, säger en källa inom polisen i Göteborg till tidningen.

– Folk har reagerat över att det är mycket folk som som samlas vid de här bankomaterna. Vi kontrollerar vad de gör och vad det är som händer, säger Fredrik Bratt presstalesperson på polisen i Region Syd till Aftonbladet.

Enligt uppgifter är det bara Swedbanks bankomater som är drabbade av felet och enligt Swedbank kommer de kotinnehavare som tar ut pengar bli återbetalningsskyldiga.

– Alla uttag registreras och tar man ut pengar man inte har blir man återbetalningsskyldig, säger Claes Warrén, presskontakt på Swedbank till Aftonbladet.

Nu kommer även uppgifter om att Swedbank panikstoppar alla uttag med bankkort efter haveriet. Det ryktas även vara upploppsstämning vid flera bankomater, skriver SVT.

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du ta pengar från en bankomat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.