Söndag 13 Jun
Stockholm

Här pressar Albatraoz-medlemmen ung tjejs ansikte mot sitt kön – mitt under konsert

1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

På Facebook sprids en video där en medlem i gruppen Albatraoz tar tag i kvinnans huvud och för det mot hans kön – mitt under uppträdandet.

Kommentera (60)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det svenska bandet Albatraoz blev kända under 2013, då de släppte låten Albatraoz – den har i dagsläget spelats över 25 miljoner gånger på Spotify.

Gruppen uppträdde under lördagen på en nattklubb i västra Sverige. I en video som spridits på Facebook kan man se hur en av bandets medlemmar, Måns Harvidsson, tar tag i en ung kvinnas huvud – och pressar sitt kön mot hennes ansikte.

Den unga kvinnans vän delade med sig av både videor och bilder från händelsen i ett inlägg på Facebook.

"Ni ser på videon hur Måns, med sin hand i ett grepp om XX:s hår, pressar sitt kön hårt mot hennes ansikte, innan han släpper taget och återvänder till sitt artisteri" skriver vännen om det som hände.

Hon skriver också att Harvidsson en stund efter uppträdandet erbjudit en "ursäkt" för övergreppet: "han tryckte sitt kön i hennes ansikte för att 'han fick en feeling', skriver kompisen på Facebook.

Han ska sedan ha avslutat med att säga "hur skulle jag veta att hon inte ville om jag inte provade?".

För SVT Nyheter berättar den unga kvinnan om händelsen.

– Först dansade han nära mig och min vän, det kändes helt okej till en början. Men sedan tog han ett hårt grepp om mitt hår och bakhuvud och tryckte hela mitt ansikte mot sitt skrev. Jag är fruktansvärt håröm så jag kunde inte rycka bort mig därifrån, dessutom hade han ju sin hand tryckt mot mitt bakhuvud, säger hon.

Fallet kan mycket väl handla om sexuellt ofredande, menar rättsexperten Sven-Erik Alhem.

– Om det har skett mot hennes ovilja, vilket ju verkar ha varit fallet, så kan det röra sig om ett misstänkt sexuellt ofredande och det skulle kunna dömas på det viset, säger han till Nyheter24.

När Nyheter24 når United Stage som har representerat bandet är reaktionen stark – och att bandet fått sparken och att allt samarbete är avbrutet.

– Vi har mycket riktigt representerat bandet, men vi har efter det som hänt valt att avsluta samarbetet, säger Anders Larsson, Managing Director & CEO vid United Stage, till Nyheter24.

Han lägger även till att United Stage tar kraftigt avstånd från det inträffade och att bokningsbolaget inte hade bokat den här konserten.

– De var gäster till ett annat band som vi inte har hand om, men nu har vi helt avslutat samarbetet. Det ligger så långt från våra värderingar och det är oacceptabelt beteende.

Reaktionerna i kommentarsfältet är aggressiva och starka:


Även på bandets Facebook-sida florerar starka känslor:
Händelsen har nu polisanmälts, meddelar kvinnans kompis som publicerat videon på Facebook.

Läs också: Ellen Bergström om svenska artistens vidriga beteende: "Blir skitarg"

Läs också: Till Måns Harvidsson i Albatraoz som förgrep sig på en 18-åring i helgen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (60)
Kopiera länk
Dela