Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre flickor i 15-årsåldern anhållna för kidnappning – ska ha förekommit våld

- 07/02/2017, 16:58 -

TT/Google Maps

Tre flickor anhölls under tisdagen, misstänkta för att ha kidnappat två minderåriga flickor.

Idag anhölls tre flickor i 15-årsåldern misstänkta på sannolika skäl för människorov, övergrepp i rättssak och misshandel.

De tre flickorna ska ha kidnappat två andra, minderåriga flickor i måndags. Brotten ska ha inträffat på två platser i Växjö, enligt ett pressmeddelande från polisen.

– Det är mycket allvarliga brott de misstänks för. Jag kan inte säga mycket mer av hänsyn till utredningen, säger kammaråklagare Jonny Philipsson till Aftonbladet.

Ett tiotal poliser uppges ha jobbat med utredningen vilket ledde till att de tre flickorna kunde frihetsberövas på olika platser i Växjö.

Idag anhölls dem alltså och är nu misstänkta vid den högre misstankegraden för människorov, misshandel och övergrepp i rättssak.

Under brotten har det även förekommit våld.

– Av brottsrubriceringen kan man sluta sig till att det har förekommit våld, men jag kan inte berätta vad våldet består i, säger kammaråklagare Jonny Philipsson, som leder förundersökningen.

Polisen har förhört flickorna som har lämnat sina versioner av händelserna, skriver Aftonbladet.

Läs även om modellen Natalia Taylor som kidnappades av sin pappa.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.