Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man åtalad för hästsex: "Kan ha sett konstigt ut för andra"

- 15/02/2017, 12:40 -

En man i Växjö är åtalad för att ha haft sex med en häst. Under tisdagen kan han dömas.

Det är en man från Ljungby, Småland, som står åtalad för att ha förgripit sig på en häst. En hästägare upptäckte mannen i en hage där han ska ha gjort något som såg sexuellt ut med en häst, enligt tidningen Smålänningen.

Hästägaren tog hjälp av sin sambo och de lyckades hålla kvar mannen tills polisen kom till platsen.

Mannen nekar till brott, men säger att det "kan ha sett konstigt ut för andra". Han menar att han lekte med hästen. En lek som verkar något udda, eftersom han själv berättar i förhör att han hade med sig en egen pall, stod bakom hästen och knuffade den med juckande rörelser samtidigt som han höll djuret i svansen.

Han sa också att det kan vara så att hans könsorgan var framme.

Men att han ska ha utfört något brott nekar han till. Mannen hävdar att han egentligen var ute och plockade svamp.

Enligt polisen var han klädd i mjukisbyxor med ett hål i skrevet och hade inga underkläder på sig. Enligt mannen gick byxorna sönder när han plockade svamp och han förnekar att han inte bar några kalsonger, skriver Smålänningen.

Tingsrätten i Växjö tar upp fallet under onsdagen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Liberala ungdomsförbundet vill ta bort lagen som förbjuder tidelag, alltså sex med djur, och om en hemsk händelse när två personer hittade ett stall fullt med skadade hästar.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Behövs en strängare lag mot sex med djur?