Tisdag 18 Jan
Stockholm

Hon blev första kvinnan att föda i bilen efter att BB lagt ner: "F*n ta er"

Första februari stängdes BB i Sollefteå ner.
1 av 3
Första februari stängdes BB i Sollefteå ner. Foto:
Det hålls i kurser för att lära blivande föräldrar att föda barn i bilen. De boende i Sollefteå har nu tio mil till närmaste BB.
2 av 3
Det hålls i kurser för att lära blivande föräldrar att föda barn i bilen. De boende i Sollefteå har nu tio mil till närmaste BB. Foto: TT
Hon är den första att behöva föda i bilen och på facebook uttrycker hon sina känslor kring den tumulta födseln.
3 av 3
Hon är den första att behöva föda i bilen och på facebook uttrycker hon sina känslor kring den tumulta födseln. Foto: Facebook

Sedan Sollefteå BB stängdes ner har det hållits förlossningskurser i hur man föder i bilen. Nu har en kvinna blivit den första att föda i bilen påväg till närmaste BB.

Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Igår morse vaknade kvinnan av värkar. Hon kändes sig lugn. Men vägen till närmaste BB är lång och på vägen dit hände det som inte fick hända.

Hon var tvungen att stanna vid vägkanten när förlossningsvärkarna började. Det tog inte lång tid innan hon födde en flicka. Hon beskriver händelsen på facebook som mycket traumatiskt.

"En flicka fick se världen för första gången på 10sek. Klockan var 10:07. En mardröm för mig. Panikslagen. Otrygg. Tror därför inte att bebisen skrikit eller andas. Vilket hon i verkligheten gjorde. Ambulans anländer efter cirka tre minuter och ska hjälpa mig och vår nyfödda dotter ur bilen. Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön, i minusgrader."

Den första februari stängdes Sollefteås BB ner. Detta resulterar i att de boende i Sollefteå har en tio mils körning till närmaste BB. Hon avslutar inlägget med en uppmaning till alla politiker i kommunen.

"Allt gick bra fysiskt men pyskiskt då? Är inte det minst lika viktigt? Vi som inte vill bo i storstäder, förtjänar vi inte bättre än såhär? Är detta År 2017? Fan ta er politiker."

Facebook

Läs också Är ditt barn petig med maten? Det kan vara tecken på något allvarligt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du nära till ett sjukhus?
Tack för din röst!
Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela