Första februari stängdes BB i Sollefteå ner.
1 av 2
Första februari stängdes BB i Sollefteå ner.
Det hålls i kurser för att lära blivande föräldrar att föda barn i bilen. De boende i Sollefteå har nu tio mil till närmaste BB.
2 av 2
Det hålls i kurser för att lära blivande föräldrar att föda barn i bilen. De boende i Sollefteå har nu tio mil till närmaste BB. - Foto: TT

Hon blev första kvinnan att föda i bilen efter att BB lagt ner: "F*n ta er"

Sedan Sollefteå BB stängdes ner har det hållits förlossningskurser i hur man föder i bilen. Nu har en kvinna blivit den första att föda i bilen påväg till närmaste BB.


Igår morse vaknade kvinnan av värkar. Hon kändes sig lugn. Men vägen till närmaste BB är lång och på vägen dit hände det som inte fick hända.

Hon var tvungen att stanna vid vägkanten när förlossningsvärkarna började. Det tog inte lång tid innan hon födde en flicka. Hon beskriver händelsen på facebook som mycket traumatiskt.

"En flicka fick se världen för första gången på 10sek. Klockan var 10:07. En mardröm för mig. Panikslagen. Otrygg. Tror därför inte att bebisen skrikit eller andas. Vilket hon i verkligheten gjorde. Ambulans anländer efter cirka tre minuter och ska hjälpa mig och vår nyfödda dotter ur bilen. Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön, i minusgrader."

Den första februari stängdes Sollefteås BB ner. Detta resulterar i att de boende i Sollefteå har en tio mils körning till närmaste BB. Hon avslutar inlägget med en uppmaning till alla politiker i kommunen.

"Allt gick bra fysiskt men pyskiskt då? Är inte det minst lika viktigt? Vi som inte vill bo i storstäder, förtjänar vi inte bättre än såhär? Är detta År 2017? Fan ta er politiker."

Facebook

Läs också Är ditt barn petig med maten? Det kan vara tecken på något allvarligt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Relaterat
Har du nära till ett sjukhus?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så kan militärpolisen hjälpa polisen – kommer göra trafikkontroller

Då är bästa tiden att sälja dina prylar på Blocket: "Riktigt hög aktivitet"

Har du några oanvända prylar liggandes hemma, samtidigt som det börjar eka lite tomt på bankkontot? Då kanske du funderar på att sälja dem på Blocket. Men det kan vara värt att välja tiden då du lägger ut annonsen med omsorg.

Han är Stina Nilssons nya pojkvän: ”Inget behov av att prata om oss”

Stina Nilsson är numera en av Sveriges bästa skidskyttar. Men vad vet du egentligen om den hemlighetsfulla längdåkaren som bytte sport? Här är allt du vill veta om pojkvännen, förmögenheten och det lyxiga huset.

Dottern: Johanna Möller bad mig döda • "Med ett basebollträ"

Johanna Möller dömdes och friades senare för anstiftan till mord på sin dåvarande make Aki Paasila. Nu berättar Arbogakvinnans dotter Amanda Blomsterlund om hur mamman bad henne ta livet av Paasila.

Polisen rapporterar om brott mot vapenlagen – ökat med 47 procent sedan 2021

"Två anhållna för grovt vapenbrott.", skriver polisen på sin hemsida.

Turkiet fördömer demonstration i Stockholm: "Terrorpropaganda"

Turkiet fördömer en demonstration som ägde rum utanför Turkiets ambassad i Stockholm i fredags, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.