Stockholm

Peter Springare anmäls för dataintrång av polismyndigheten

Peter Springare anmäls av polismyndigheten.
Peter Springare anmäls av polismyndigheten. Foto: TT

Örebropolisen Peter Springare anmäls nu av polismyndigheten efter att man misstänker att han gjort slagningar i polisens register han inte haft behörighet för.


Läs mer

Den uppmärksammade Örebropolisen Peter Springare anmäls nu av polismyndigheten efter att de misstänker att Springare gjort slagningar i polisens register som han inte haft behörighet för, skriver SVT.

Det är efter Springares omdebatterade Facebook-inlägg, men även en debattartikel i Nerikes Allehanda som polismyndigheten börjat misstänka att uppgifter Springare publicerat kommit från obehöriga slagningar i register.

I förundersökningen står det att anledningen till anmälan är att man tror han kan ha gjort sig skyldig till dataintrång eller tjänstefel, berättar chefsåklagaren

– Nu ska jag ta ställning till om en förundersökning ska inledas eller inte, säger Lina Lithner till SVT.

Peter Springare har svarat på anklagelserna i ett sms till SVT där han skriver "Vadå dataintrång???".

Senare kom även uppgifter om att Springare nu går till hård attack mot sin arbetsgivare, skriver Aftonbladet. I ett sms till tidningen skriver Springare:

"Polismyndigheten gräver vidare, som utlovat, för att om möjligt hitta något som de kan hänföra till något som de kan hänföra till något brottsligt. Jag kan tänka mig att de tillsatt en ordentlig resurs för att hitta något. I synnerhet som de misslyckades med anmälningen om hets mot folkgrupp. Det är ju så det fungerar inom Polismyndigheten."

Springare har tidigare anmälts för hets mot folkgrupp, men den utredningens lades ned.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.