Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här rycker ungdomarna in – efter att brandbilen fastnat i leran

Det var under torsdagen som en stegbil fastnade i leran påväg till en takbrand i Tensta, men då fick brandkåren hjälp av ungdomar på plats.

Det var på torsdagen som en stegbil fastnade i leran påväg till en takbrand.

Branden utbröt i Stockholmsförorten Tensta.

Och flera ungdomar ryckte in för att hjälpa räddningstjänsten att komma fram.

Takbranden i Tensta som den drabbade stegbilen hjälpte till vid.

Det var under en brand under torsdagen som en stegbil på väg till en takbrand fastnade i lera i Stockholmsförorten Tensta.

Då brandkåren inte kunde få loss bilen själva ryckte ett gäng ungdomar som samlats utanför polisens avspärrningar in för att hjälpa till.

Ögonblicket fångades på bild av Erica Heikenborn, 36.

– Jag tycker det är en positiv bild av Tensta att ungdomarna hjälper brandkår och polis istället för den negativa bilden många har härifrån att de är mot polisen och brandkåren, berättar hon för Nyheter24.

Veronica Sandström, kommunikationschef på Stockholms brandförsvar, bekräftar att de känner till händelsen som rör en stegbild från brandkåren i Attunda.

– Det var en större brand i Tensta med flera enheter på plats. Det här är ett fantastiskt exempel på hur folk på plats kan hjälpas åt, och hjälpa räddningstjänsten, säger hon till Nyheter24.

Bilden på ungdomarna som kämpar i leran delades sedan av socialdemokraten Mohamed Nuur. Inlägget blev snabbt uppmärksammat av flera stora medier och har i dagsläget fått nästan 3 000 delningar och över 8 500 gilla-markeringar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Har du hjälp räddningstjänsten någon gång?

Mer:

Navid startade grupp för att hjälpa andra – har förändrat folks liv