Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skatteverkets varning inför deklarationen: Bedragare lurar folk på Facebook

Nyheter | 22/03/2017 15:14

En person ska ha blivit av med en summa pengar efter att ha blivit lurad av bedragare. Nu går Skatteverket ut med en varning.

Under tisdagen var första dagen som det gick att börja deklarera. I deklarationstider så passar bedragarna på. Skatteverket går up på sin hemsida och varnar för en falsk kundportal på Facebook.

En person ska ha drabbats av bedrägeriet och blivit av med en okänd summa pengar. Händelsen är polisanmäld.

Lurendrejeriet går ut på att bedragarna har bevakat Skatteverkets kommunikation på sociala medier och tagit kontakt med kunder med uppmaningen att lämna ut personliga uppgifter. De drabbade har kontaktats via personliga meddelanden på Facebook.

Uppgifterna som bedragarna bett om är en uppmaning att ge sina sista siffror i personnumret och att logga in med sitt bank-ID.

Den här portalen ska se precis ut som Skatteverkets varumärke och grafiska profil.

Tänk på det här!

Har du fyllt i uppgifter och blivit utsatt för bedrägeri så ska du ringa polisen (på 114 14) för att anmäla brottet. Kontakta också din bank för att spärra ditt konto.

Skatteverket frågar aldrig efter känsliga uppgifter via mejl, sms eller sociala medier. Det kan de endast göra på sin hemsida när du loggat in själv med din e-legitimation.

Var försiktigt där ute och kom ihåg att sista datumet för att deklarera är den 2 maj. Här kan du se alla viktiga datum för årets deklaration.

Läs också om vad du ska göra för att få tillbaka skattepengarna redan till påsk.

Är du orolig för bedragare?