Försvunnen kvinna misstänks ha mördats – här är allt som har hänt

- 28/03/2017, 11:10 -

En 31-årig kvinna har varit försvunnen under längre tid. Nu har polisen hittat en kropp i hennes bostad. Här är allt vi vet.

Den 31-åriga kvinnan från Långshyttan i Dalarna har varit försvunnen sedan den 13 mars. Polisen påbörjade en utredning om misstänkt kidnappning – men igår tog utredningen en vändning. Polisen hittade en kropp i hennes hem.

Här är allt som har hänt.

1. Anmäldes försvunnen

Måndagen 13 mars anmäldes kvinnan försvunnen av sina anhöriga.

Drygt en vecka senare uppmärksammade polisen i Dalarna på Facebook att de sökte efter henne och bad om tips.

2. Misstänkt kidnappning

Eftersom polisen aldrig hittade kvinnan och hon heller inte självmant gav sig tillkänna blev polisen misstänksamma och startade en förundersökning om människorov.

– Det är alltid så i sådana här typer av ärenden att ju längre tid som går desto större sannolikhet är att personen har utsatts för ett brott. Därför har vi nu inlett en förundersökning som är rubricerad som människorov, sade Stefan Dangardt på polisen i Dalarna, till Nyheter24 då.

3. Kan ha varit försvunnen en längre tid

Kvinnan anmäldes försvunnen 13 mars, men misstänks ha varit borta längre än så. Enligt flera lokala medier hade hon varit borta längre än den 13 mars, och en anmälare uppger att hon inte hade varit hemma på flera månader.

Även flera anmälningar till Länsstyrelsen beskriver att hon inte har setts på längre tid, skriver Aftonbladet.

4. Man i 30-års åldern misstänkt

Polisen har uppgett att det finns en misstänkt gärningsman. Under måndagen efterlystes en man i 30-års åldern som nu också är anhållen i sin frånvaro misstänkt för människorov.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera olika brott. 2013 var han misstänkt för misshandel på sin dåvarande flickvän under ett svartsjukebråk. Polisen beslagtog blodiga yxor, som bar flickvännens blod.

Mannen friades från misshandeln eftersom tingsrätten inte kunde fastslå att yxorna hade använts under misshandeln, skriver Aftonbladet.

5. Slog till mot camping

I söndag slog polisen till mot en camping där den man som är anhållen i sin frånvaro har bott tidigare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen inte setts till där sedan mitten av mars. Husvagnen är nu bortförd av polis.

Under söndagen ska polisen ha gjort ett tillslag mot en camping där mannen bott. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen inte synts till där sedan mitten av mars. Husvagnen som mannen bott i har forslats bort av polis.

6. Kropp hittad

I tisdags förra veckan spärrades kvinnans hus av för en teknisk undersökning av polisen.

Men först i måndags, sex dagar senare, hittades en kropp. Enligt uppgifter ska tekniker inte ha påträffat kroppen när de gick in i huset i måndags. Polisen kan inte svara på om kroppen hittades först under måndagen eller om den låg dold, men åklagaren Kristoffer Magnusson tror något annat.

– Huset har varit avspärrat hela tiden, så kroppen måste ha funnits där, säger Kristoffer Magnusson till Aftonbladet.

Kroppen har ännu inte identifierats, men polisen misstänker att det är den 31-åriga kvinnan.

– Kroppen är inte identifierad, men vi misstänker att det är är N.N, säger Magnusson.

Under tisdagseftermiddagen inkom uppgifter om att kroppen hittades inrullad i en matta.

7. Polisen har varit i huset flera gånger

Enligt uppgifter ska polisen ha varit vid huset vid flera upprepade tillfällen, ända sedan i början av mars. Vid de första tillfällena ska det ha rört sig om kvinnans katter, som uppgavs vara vanvårdade.

Polisen ska ha befunnit sig i huset samma dag som kvinnan anmäldes försvunnen, den 13 mars.

Enligt dokument från Länsstyrelsen såg det då ut som att någon regelbundet befunnit sig där. Det fanns bland annat mat i katternas matskålar.

8. Rubriceringen ändrad

Sedan kroppen påträffades har brottsrubriceringen ändrats från människorov till mord alternativt dråp, skriver Aftonbladet.

Vet du något? Kontakta polisen på 114 14.

Läs även 8 saker du behöver veta om den omtalade Facebook-våldtäkten och 26-åringen som sprider sin våldtäktsplan på internet – inspirerad av massmördare.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.