Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maries hund nära att dö under promenaden: "En ensam galning"

- 29/03/2017, 00:11 -

Marie var ute med sin hund Vinsthon när hon fick syn på något som är alla hundägares absolut värsta mardröm.

Marie Lungren var ute och promenerade med sin hund Vinsthon, en blandras som hon just adopterat från Hundar utan hem. När de gick längs med vattnet i Alvik i Stockholm hände något som är alla hundägares största skräck.

Vinsthon, som är en pigg kille, var kopplad men var ändå nyfiken och när de passerade ett skogsparti fick han syn på något som ligger gömt på marken. Som tur var fick även Marie syn på samma sak i tid.

– Jag hade tur denna gång. Vinsthon är en sådan hund som låter en öppna upp munnen på honom och plocka ut saker, berättar hon för Nyheter24.


Bildkälla: Privat

Det Vinsthon fått syn på, och redan hade i munnen, var en bit falukorv. Men det var ingen vanlig bit falukorv utan någon hade tryckt in vassa glasbitar i korven. När Marie fick ut korvbiten tog hon lite hårt om den och började själv blöda från handen.

– Jag får ont i magen när jag tänker på vad som kunde hänt. Jag vill inte förlora min hund och absolut inte genom sådana fruktansvärda plågor som det skulle inneburit att bli uppskuren av glas inifrån.

Marie lade ut en varning till andra hundägare så fort hon kommit hem, tillsammans med en bild på falukorven. Hennes inlägg fick snabbt enorm spridning och har i dagsläget över 4 000 gilla-markeringar och 6 500 delningar.

Bilden nedan föreställer falukorvsbiten som Marie tog tag i och började blöda själv.


Bildkälla: Privat/Facebook

Flera upprörda och ledsna personer har skrivit till Marie att de nu kommer ha munkorg på sina hundar och andra har berättat om egna, liknande upplevelser.

– I en perfekt värld skall vi hundägare kunna gå våra promenader utan att oroa oss för att våra hundar får i sig glas eller gift. Nu är det inte så. Jag är väldigt tacksam för att detta uppmärksammas och kanske kan det rädda någon från den sorg det innebär att förlora en familjemedlem.


Bildkälla: Privat

På grund av den stora spridning som hennes inlägg fått har det varit många som kommenterat, och alla har inte varit trevliga enligt Marie. Snarare har hon blivit rejält skrämd av reaktionerna.

– En beskyllde olika religösa grupper, en påpekade att hundar var "smutsiga djur". Jag blir rädd. Jag ville varna för att det just nu finns en, förhoppningsvis, ensam galning som fyller sin fritid med hat och illvilja och som just nu befinner sig i Alvik. Jag ville inte att mitt inlägg skulle användas som underlag för ännu en trist och omänsklig diskussion, avslutar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Sophias katt som fick huvudet insmetat med människobajs och svenska videon som visar en man som stampar ihjäl en fågel.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.