Det senaste dygnet har privatpersoner hittat kattungar slängda i soptunnor på flera olika ställen i Trelleborg, södra Skåne. (Bilderna är genrebilder)
1 av 3
Det senaste dygnet har privatpersoner hittat kattungar slängda i soptunnor på flera olika ställen i Trelleborg, södra Skåne. (Bilderna är genrebilder) - Foto: TT BILD
Katterna hittades i hopknutna soppåsar. (Bilden är en genrebild)
2 av 3
Katterna hittades i hopknutna soppåsar. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT BILD
Enligt Kattjouren ska kattungarna vara mellan 3-5 veckor gamla. (Bilden är en genrebild)
3 av 3
Enligt Kattjouren ska kattungarna vara mellan 3-5 veckor gamla. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT BILD

Djurplågare efterlyses – lämnar kattungar att dö i soptunnor

En privatperson ska ha sett en man som betedde sig underligt i samband med att han slängde sopor. I sopsäcken hittades sedan kattungarna.


Kattjouren i Malmö har gått ut med en uppmaning till allmänheten om att boende i Trelleborg ska hålla koll på sina soptunnor.

Det senaste dygnet har en privatperson hittat kattungar slängda i soptunnor på två olika ställen i Trelleborg i södra Skåne. Kattungarna har varit uppskattningsvis bara 3-5 veckor gamla och legat i hopknutna soppåsar.

Den ena kattungen var medtagen på grund av syrebristen när den hittades. Båda kattungarna vårdas nu hos en privatperson som har en kattmamma som kan amma kattungarna.

– Det är oklart i nuläget vad som kommer att hända med kattungarna. Vi får se var de kommer placeras ut men vi kommer självklart se till att de får ett bra hem, säger Lina Sivula på Kattjouren i Malmö till Nyheter24.

Vid kontakt med polisen i södra Skåne bekräftar Mats Rindbom Grahl att en polisanmälan har inkommit.

Det ska röra sig om en man som sågs slänga en påse i en soptunna i ett villaområde vid Liljeborgsgatan. Mannen tittade sig omkring och "såg brydd ut", vilket fick privatpersonen att fatta misstankar.

När soptunnan undersöktes hittades en kattunge i sopsäcken som mannen nyss slängt. Personen som hittade kattungen bestämde sig för att se efter i soptunnorna i närheten och hittade ytterligare en kattunge i en soptunna bara några hus bort.

Kattjouren uppmanar allmänheten att hålla koll på sina soptunnor. Bildkälla: TT (Arkivbild)

Det har även rapporterats om en man som har sparkat två andra katter i området. Därför uppmanar Kattjouren att boende i Trelleborg håller ögonen öppna efter misstänkt beteende och även tar en extra titt i sina soptunnor.

– Personen som hittade kattungarna vill vara anonym. Men väldigt många har engagerat sig och kollat i sina soptunnor nu, säger Lina Sovula.

Vid ett eventuellt pågående brott är det viktigt att i första hand rädda kattungen och dokumentera brottet, exempelvis genom att ta bilder. Kontakta därefter polisen på nummer 112.

Nyheter24 har nyligen rapporterat om en polisman som dumpade sin hund i en sopsäck i en park, där den hittades i sista stund av en annan hund.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!