Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Özz Nûjen hyllar hjälten som sprang mot lastbilen för att rädda kvinna

- 08/04/2017, 19:57
Özz Nûjen lade ut en väldigt stark berättelse på sin Instagram.
1 av 3

Özz Nûjen lade ut en väldigt stark berättelse på sin Instagram.

TT

Özz Nûjen.
2 av 3

Özz Nûjen.

TT

Igår körde en lastbil in i Åhléns fasad efter att ha kört längs med Drottninggatan. Fyra personer miste livet och femton skadades i det som misstänks vara en terrorattack.
3 av 3

Igår körde en lastbil in i Åhléns fasad efter att ha kört längs med Drottninggatan. Fyra personer miste livet och femton skadades i det som misstänks vara en terrorattack.

TT

På sin Instagram hyllar Özz Nûjen en bekant som sprang mot lastbilen för att försöka rädda en kvinnas liv under attacken på Drottninggatan.

Under gårdagen utsattes Stockholm för vad som misstänkts vara ett terrorbrott. Fyra personer miste livet och femton skadades.

Men mitt i denna fasansfulla händelse finns det vardagshjältar. Bland annat försökte personer ta sig in i förarhytten efter att lastbilen kraschat in i Åhléns.

Komikern Özz Nûjen skriver på sin Instagram om en av sina bekanta, och hyllar personen för dennes insats på Drottninggatan igår.

"Igår var Julian mitt i händelsernas centrum igen, en hårsmån från att bli påkörd. Men istället för att springa från lastbilen sprang han emot den, för att försöka rädda en ung kvinna".

Han fortsätter med att prisa vännen i sitt inlägg.

"Julian, jag vill tacka dig för dina handlingar och ditt sätt att vara. Det ger mig kraft och hopp om människan, mänskligheten och mig själv. Kan du så kan jag".

View this post on Instagram

Läs om en vardagshjälte. 🙏🏽❤🙏🏽 Så fruktansvärt vackert, modigt och medmänskligt. @julianfirpo VALDE att vara medmänniska igår. 🙏🏽❤🙏🏽 Texten är tagen från @verklighetenp3 "Bakom lastbilens ena bakdäck syns en svart väska. Det är Julian Firpos. * Jag träffade Julian på stranden på Lesbos när flyktingbåtarna kom in. Ett av barnen han hjälpte av en båt var strålande glad och det fick Julian att brista ut i gråt. Jag har tänkt återkommande på det sen dess. Att så vill jag också vara: medmänsklig, beslutsam och samtidigt nära till känslor. * Igår var Julian mitt i händelsernas centrum igen, en hårsmån från att bli påkörd. Men istället för att springa från lastbilen sprang han emot den, för att försöka rädda en ung kvinna. * Julian, jag vill tacka dig för dina handlingar och ditt sätt att vara. Det ger mig kraft och hopp om människan, mänskligheten och mig själv. Kan du så kan jag, @julianfirpo. * Att sedan vandra hem tillsammans med tusentals andra genom min älskade hemstad och se ett Stockholm fyllt av Julian Firpos – jag saknar ord. Och ja, Julian är ok." #openstockholm #stockholm #sverige #svpol #säkpol #press #media #stolt #hero #hjälte

A post shared by Özz Nujen ☀️ (@ozznujen) on

Se en video som sammanfattar händelsen här under.


Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.