Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrik filmade kaoset på Drottninggatan – var meter från lastbilen

- 09/04/2017, 18:34 -

Fredrik Lie stod på Drottninggatan när lastbilen rusade fram mot Åhléns. Nu delar han filmen som visar kaoset.

Fredrik Lie blev vittne till den fruktansvärda attacken i centrala Stockholm på fredagen. Han befann sig mitt på Drottninggatan när lastbilen rusade emot honom och han undkom med bara några meter till godo.

Chockad, och i ett försök att förstå vad som hänt, började Fredrik Lie att filma kaoset på Drottninggatan. Filmen har han sedan delat på sin Youtube-kanal och sin Facebooksida.

– Jag vill inte att någon skulle bli chockad över att se situationen, men eftersom man inte ser några skadade på filmen valde jag att göra så här. Jag tror det är viktigt för folk att förstå vad som hänt, säger Lie till Nyheter24.

Filmen har hjälp honom att bearbeta det som hänt och att förstå att det som hänt är verkligt.

Reaktionerna han fått har också varit övervägande positiva. Hade videon mottagits annorlunda hade han tagit ner filmen, trots att han tror att den är viktig.

– Jag tror att ju verkligare det här kan bli för människor, ju mindre risk är det att man spekulerar ihop historier som inte nödvändigtvis är sanna, säger Lie till Nyheter24.

Han lägger också till att han slutade filma när han förstod att folk var skadade.

Här kan du följa Fredrik Lie på Youtube.


Här visar tusentals personer sitt stöd för offren i attacken

Rakhmat Akilov, 39, är mannen som misstänks för attacken

Sekunder från att bli påkörda av lastbilen – rusade in i affär