Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lena, 69, från Ljungskile blev offer för attacken

- 11/04/2017, 11:47 -

Ytterligare ett offer har identifierats efter den fruktansvärda attacken i Stockholm.

Nu står det klart vem kvinnan från Uddevalla är som mördades i attacken i Stockholm under förra veckan. Familjen har önskat att hennes namn och bild publiceras genom Bohuslänningen.

Privat

Det var Lena Wahlberg, 69, från Ljungskile i Uddevalla kommun, som förlorade livet i den fruktansvärda attacken i fredags förra veckan när en lastbil mejade ner människor och körde in i entrén på Åhléns City.

– Hon var den bästa storasystern man kunde ha och vi stod varandra väldigt nära. Hon var så otroligt god, hade aldrig några baktankar utan var bara en väldigt god människa, berättar hennes lillebror för Aftonbladet.

Lena jobbade som lärare i hela livet och innan pensionen jobbade hon som speciallärare. Hon gillade enligt lillebrodern att stötta svara och hjälpa dem i skolan.

Nu sörjs hon av familjen, alla hennes vänner och av alla föreningar som hon var engagerad i.

– Hon var den största av alla. Detta gör så ont att hon blir drabbad av detta, säger brodern till Aftonbladet.

Åtta personer vårdas fortfarande på akutsjukhus, varav två på intensivvårdsavdelning.

På tisdagen häktades 39-årige Rakhmat Akilov på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott genom mord. Han har erkänt sig skyldig.

Fyra personer har omkommit i terrorattacken utöver Lena: 41-åriga britten Chris Bevington, belgiska 31-åriga Maïlys och en 11-årig flicka från Stockholm.

Föraren av lastbilen var den 39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan, som nu häktats misstänkt för terrorbrott genom mord.

Här är offren som förlorade sina liv till terrorn: