1 av 3
2 av 3
3 av 3

Amanda gick in i köket – möttes av 4-årige Elias överraskning

Amanda Arvbloms fyraårige son tänkte vara snäll och laga middag till familjen, men resultatet blev kanske inte riktigt helt hundra.


Många har nog råkat ut för att man trots tappra försök misslyckats helt med matlagningen. Men oftast är ju tanken god, även om det kanske inte smakar så gott.

Ungefär det hände hemma hos Amanda Arvblom, 32, här om dagen. Hennes fyraårige son Elias ville äta mat men det fick han inte eftersom familjen snart skulle laga middag.

– Jag har två söner, fyra och åtta år och de är rätt självgående så om de vill äta en macka eller så kan de göra det själva. Men just då skulle vi snart äta så jag sa att han fick vänta, berättar Amanda för Nyheter24.

Amanda började sedan städa familjens ovanvåning men hörde en del ljud från köket. Eftersom hon vet att Elias är lite av en busunge kollade hon på en kamera familjen satt upp i köket vad han höll på med.

– Men då såg jag bara honom duka fram tallrikar och så till middagen, sedan gick han in i vardagsrummet, så jag tänkte inte mer på det utan städade vidare.


Bildkälla: Privat

Men efter ytterligare en stund, när det varit väldigt tyst inifrån köket, började Amanda misstänka att något var i görningen så hon ropade och frågade vad Elias höll på med. "Lagar middag" fick hon till svar.

– När jag kommer ner i köket luktar det väldigt starkt av kanel och smör och jag ser att det är någon form av "soppa" i en stekpanna. Så jag frågar honom "vad har du lagat här då?".

I "soppan" visar det sig att Elias blandat ett helt ägg, med skal, blandat det med Dr. Pepper, en hel burk jordgubbssylt och en hel flaska flytande margarin, en halv förpackning tomatsoppa, parmesanost, kanel, peppar och örter.

– Jag smakade faktiskt inte på den, och smörlukten var hemsk. Så jag sade bara "vad duktig du är, men nästa gång får vi laga mat ihop". Sedan hällde jag ut den.


Bildkälla: Privat

Amanda berättar att eftersom hon är utbildad kock är barnen ofta med och lagar mat och Elias brukar själv fråga om han får vara med. Men i fortsättningen kommer han alltså inte få laga mat på ett tag.

– Han tänkte väl att han varit med så många gånger att han nu kunde laga själv, men nu får han nog nöja sig med att bara laga mat med mig ett tag, säger Amanda till Nyheter24.

Amanda delade sedan sonens "soppa" i en stor Facebook-grupp där den fick över 2 000 gilla-markeringar. Sedan spreds den även vidare till gruppen Dr. Status där den snabbt fick över 1 300 gilla-markeringar från personer som skrattade gott åt Elias påhittighet i köket.

Nyheter24 har också skrivit om Ebbas pojkvän som hittade ett plåster i sin soppa och Lucy som fick hem en död ödla i sin avokadopåse.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Bus
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lagat något som blivit helt fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.