Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliserna berättar om gripandet av Rakhmat Akilov – kände igen honom direkt

TT/Facebook

Nyheter | 12/04/2017 23:14

Två poliser berättar om gripandet av terrormisstänkte Rakhmat Akilov.

Poliserna Emma och Alex från Stockholm Nord var de som grep terrormisstänkte Rakhmat Akilov i Märsta förra fredagskvällen. I en intervju med Aftonbladet berättar poliserna nu om gripandet.

Poliserna befann sig i Täby när de fick larmet, de satte sig i en polisbil och började köra mot Märsta. Emma ringde upp personen som hade anmält det och fick reda på att han hade krypkört bakom mannen ett tag men vågade inte längre följa efter.

– Men jag hade i bakhuvudet att det kunde ju vara den där terroristen, men de skickade ju bara en patrull och det var ju vi, säger hon till Aftonbladet.

När poliserna hade kört om personen som larmat så fick de syn på en man som gick längs vägen. När han vände sig om kände hon igen honom från bilden direkt.

Emma fick ner honom på backen och satte på handfängsel. Ganska snabbt förstod de att de hade rätt person och han ska ha ropat på ett främmande språk. Den misstänkte terroristen hann inte reagera då de fick ner honom på backen fort.

– Vi visste ju inte i det läget om han var beväpnad. Om han kanske hade någon bombväst eller bombbälte, säger hon till Aftonbladet.

Tio minuter senare hade Nationella insatsstyrkan och andra patruller anlänt till platsen och området spärrades av.

Patrullen var väldigt nöjd med insatsen efteråt och de var även väldigt imponerade av mannen som ringde in och larmade.