Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paulina fick hem sin Ikea-matta – men något stämde inte

Nyheter | 22/04/2017 15:38

När Paulina äntligen fick hem sin nya Ikea-matta upptäckte hon en detalj. Nu kommer hon aldrig mer se den på samma sätt.

Paulina hade väntat på sin nya, fina Ikea-matta ganska länge, men när hon äntligen fick hem den såg hon något oväntat.

Paulinas matta hemma hos henne. Bildkälla: Privat

Den blå- och vit-blommiga mattan har blivit rejält poppis, men det verkar som den oväntade detaljen i mönstret gått många förbi. Dock inte Paulina.

– Jag skrattade och tyckte så klart det var roligt. Lite oväntat kanske när man trodde det skulle vara blommor på den, säger hon till Nyheter24.

På mattan såg hon nämligen inte bara blommor, utan även ett lejon i solglasögon med sjörövarhatt. Hon delade därför bilden i en stor grupp på Facebook för att se om hon var den enda som såg lejonet.


Bildkälla: Facebook

Och det visade sig att hon verkligen inte var den enda som såg lejonet. Bilden har i dagsläget fått över 2 400 gilla-markeringar och i kommentarerna är det flera som skrattar gott åt Paulinas fynd. Men även andra som ser andra saker.

"Ser även en annan figur med ögon längst upp i bilden, mitt över lejonet", skriver en annan.

"Tittar du på lejonet upp och ner blir det en clown med fjädrar i huvudet", skriver en tredje.

Ser du lejonet? Om du ännu inte upptäckt det kan du klicka på bilden under för att få en ledtråd.


Och visst är det läskigt likt?

När Nyheter24 når Ikeas presskontakt Emil Eriksson säger han att det är roligt att Ikeas kunder är kreativa med hur de ser på företagets möbler.

– Vallöby är en väldigt populär matta som finns i många svenska hem. I nuläget kan jag varken bekräfta eller dementera att lejon med pirathattar är nästa stora inredningstrend. Skämt å sido är det kul att våra kunder varit så kreativa och hittat figurer i mönstret, säger han.

Några andra som gillar Ikea, nästan lite väl mycket, är de här två 14-åringarna som såg till att spendera en hel natt inne på varuhuset. Se videon från natten i spelaren under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om flera kluriga synvillor, bland annat den här bilden på ett par ben som driver internet till vansinne och de här flip-flopsen som ingen kan bestämma färgen på.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.