​Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år.
1 av 3
​Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan.
2 av 3
Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Hiphop-stjärnan flydde med dottern under terrorn på Drottninggatan

Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men nu berättar hon för första gången de fasansfulla minnena från terrordådet.


Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år.

Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade.

– Det är bland det värsta jag varit med om, att inte veta om jag kunde rädda mitt barn eller inte. Jag har stor sorg över det som hände och är ärrad, säger hon till tidningen.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Bara elva dagar efter terrorattentatet åkte Maxida Märak till Tennessee i USA för att medverka i SVT-programmet "Jills veranda".

– Man måste leva vidare, jag åkte till Nashville veckan efter och det tror jag var bra. Jag var tvungen att fokusera på något annat, men jag är verkligen ledsen över att det hände och tackar min lyckliga stjärna att det inte gick på något annat sätt, säger Maxida Märak till Norrbottens-Kuriren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Befann du dig i Stockholm under terrordådet?
Tack för din röst!