Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6445
reaktioner idag

Död kropp hittad under sökandet efter försvunna Tova Moberg, 19

Vid det området som spärrades av i sökandet efter försvunna 19-åriga Tova Moberg har en död kropp hittats. Allt talar för att det är Tova.

Tova

I lördags kväll vid 21.30 försvann 19-åriga Tova Moberg från Njutånger i Hälsingland. Enligt Expressen skulle hon på en fest, men gick till en gård innan för att träffa en person. Enligt uppgifter till Aftonbladet ringde hon en kompis därifrån innan hon försvann.

Efter försvinnandet har polisen haft en stor sökinsats med över 50 poliser på plats. De spärrade bland annat av den tidigare nämnda gården några kilometer söder om Hudiksvall. Under natten mot tisdagen sökte polisen även i sjön i området.


En person har nu hittats död i samband med sökarbetet. Vid omkring klockan 02.30, natten till tisdagen, meddelade polisen att en avliden person hittats. Där tar det dock stopp med information – polisen vill inte kommentera fallet ytterligare.

På sin hemsida skriver polisen:

”I nuläget kan anträffandeplatsen samt omständigheterna kring anträffandet ej kommenteras då polisen fortfarande vidtar åtgärder på platsen. Anhöriga är underrättade om anträffandet".

Senare på tisdagsmorgonen är kroppen fortfarande inte identifierad, men allt talar för att det är Tovas kropp.

– Vi behöver genomföra en formell identifiering, men allt talar för att det är den försvunna Tova, säger Christer Nordström, polisens presstalesman i region Mitt, till Aftonbladet..

Polisen vill inte berättar heller exakt när kroppen hittades, utöver "nattetid", skriver SVT.

Enligt ett vittne som Expressen pratat med så syntes tre personer i en båt till i lördags. De "betedde sig mystiskt". Ett annat vittne kom körandes längs vägen när tre män klev ut ur skogen och "täckte sina ansikten".

På måndagen anhölls tre män i 20-årsåldern misstänkta för människorov. En av personerna har kopplingar till gården som spärrats av. Enligt Expressen har två av männen tidigare dömts för ringa brott. Enligt Hela Hälsingland är brottsrubriceringen fortfarande människorov.

Här är allt vi vet om försvunna Tova, 19:

Mer:

Här är allt vi vet om försvunna Tova Moberg, 19